מתכון

גובי מנצ'ורי

מנה הודית עם השפעות טיבטיות בכיכובה של הכרובית

רפגל סינג בנדארי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רפגל סינג בנדארי, שף אורח
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מתכון הודי עם כרובית

רכיבים

  • כרובית שטופה ומפורקת לפרחים
  • 10 שיני שום
  • כפית ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 2/3 כוס קמח תירס
  • 2/3 כוס קמח לבן
  • כפית פלפל צ'ילי גרוס
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 2 כפיות רוטב סויה
  • שמן בוטנים
  • 2 בצלים קטנים קצוצים
  • כף רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפיות שמן שומשום
  • עלי כוסברה לקישוט

הוראות הכנה

טוחנים יחד שיני שום, ג'ינג'ר ושליש כוס מים לכדי ממרח דביק.
מחממים מים בסיר עם כפית מלח ופרחי הכרובית ומבשלים עד לחצי ריכוך ומסננים. 
בקערה מערבבים קמח, קמח תירס, צ'ילי גרוס, רוטב סויה, מלח, פלפל, 2 כפיות ממרח השום ו- 3/4 כוס מים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
מצפים את פרחי הכרובית בבלילה. על אש בינונית מחממים שמן עמוק לטיגון ומטגנים עד להזהבה (4-5 דקות). מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
במחבת נפרדת מחממים 2 כפות שמן, מטגנים בצל עד שקיפות, מוסיפים את שארית ממרח השום ומטגנים כ- 2-3 דקות. מוסיפים את רוטב הצ'ילי המתוק, 3 כפות סויה, 2-3 טיפות שמן שומשום ו- 1/3 כוס מים ומבשלים עד שמתקבל רוטב סמיך. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מסדרים את פרחי כרובית בצלחת הגשה ויוצקים מעל רוטב.

תגובות