מתכון |

לחם קינואה

הקינואה עשירה בחלבון מלא ובסיבים תזונתיים, במינרלים ובוויטמינים. זה הזמן להוסיף אותה ללחם

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:2 כיכרות
לחם קינואה
צילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • 1/3 כוס קינואה, שטופה היטב ומושרית במים לחצי שעה
  • 2.5 כוסות (350 גרם) קמח לבן ללחם (שטיבל מספר 2)
  • כוס וחצי (210 גרם) קמח כוסמין מלא
  • כפית וחצי (6 גרם) שמרים יבשים
  • 1/4 כוס פשתן (לא טחון)
  • 3 כפות גרעיני חמניות
  • 2 כפות סוכר חום כהה
  • 2.5 כפיות מלח
  • 2 כוסות (500 מ"ל) מים פושרים
  • רבע כוס שמן זית
  • 2 כפות דבש

לציפוי

  • כף וחצי פשתן (לא טחון)
  • כף וחצי גרעיני חמניות

הוראות הכנה

מרתיחים מים בסיר גדול (כמו לפסטה), מוסיפים את הקינואה ומבשלים 8 דקות, מסננים במסננת דקה. שוטפים במים קרים ומסננים מעודפי מים. מוציאים כף וחצי מהקינואה לקערה קטנה, מוסיפים את שאר חומרי הציפוי ושומרים בצד. מנפים לקערת המערבל את שני סוג הקמחים, מוסיפים שמרים, פשתן, חמניות, סוכר, מלח וקינואה מסוננת. מערבלים בעזרת וו הלישה על מהירות נמוכה. מערבבים כוס מים עם השמן והדבש ומוזגים באיטיות למערבל. מוסיפים את הכוס הנותרת ומערבלים מעט עד קבלת בצק אחיד, דביק ומעט נוזלי. מכסים במגבת ומתפיחים שעה וחצי.

משמנים 2 תבניות לאינגליש קייק בשמן זית ומוזגים חצי מהתערובת לכל תבנית (עד חצי מגובה התבנית). מישרים את פני הבצק בידיים רטובות ומפזרים מעל את תערובת הציפוי. מכסים במגבת ומתפיחים 40 דקות. מחממים תנור ל-200 מעלות. מכניסים את התבניות לתנור, מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות ואופים 55-50 דקות. הופכים אחרי רבע שעה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ