לחם קינואה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לחם קינואה

הקינואה עשירה בחלבון מלא ובסיבים תזונתיים, במינרלים ובוויטמינים. זה הזמן להוסיף אותה ללחם

2 כיכרות דרגת קושי: קל
לחם קינואה
לימור לניאדו תירוש
7תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

1/3 כוס קינואה, שטופה היטב ומושרית במים לחצי שעה

2.5 כוסות (350 גרם) קמח לבן ללחם (שטיבל מספר 2)

כוס וחצי (210 גרם) קמח כוסמין מלא

כפית וחצי (6 גרם) שמרים יבשים

1/4 כוס פשתן (לא טחון)

3 כפות גרעיני חמניות

2 כפות סוכר חום כהה

2.5 כפיות מלח

2 כוסות (500 מ"ל) מים פושרים

רבע כוס שמן זית

2 כפות דבש

 

לציפוי:

כף וחצי פשתן (לא טחון)

כף וחצי גרעיני חמניות

הוראות הכנה

מרתיחים מים בסיר גדול (כמו לפסטה), מוסיפים את הקינואה ומבשלים 8 דקות, מסננים במסננת דקה. שוטפים במים קרים ומסננים מעודפי מים. מוציאים כף וחצי מהקינואה לקערה קטנה, מוסיפים את שאר חומרי הציפוי ושומרים בצד. מנפים לקערת המערבל את שני סוג הקמחים, מוסיפים שמרים, פשתן, חמניות, סוכר, מלח וקינואה מסוננת. מערבלים בעזרת וו הלישה על מהירות נמוכה. מערבבים כוס מים עם השמן והדבש ומוזגים באיטיות למערבל. מוסיפים את הכוס הנותרת ומערבלים מעט עד קבלת בצק אחיד, דביק ומעט נוזלי. מכסים במגבת ומתפיחים שעה וחצי.

משמנים 2 תבניות לאינגליש קייק בשמן זית ומוזגים חצי מהתערובת לכל תבנית (עד חצי מגובה התבנית). מישרים את פני הבצק בידיים רטובות ומפזרים מעל את תערובת הציפוי. מכסים במגבת ומתפיחים 40 דקות. מחממים תנור ל-200 מעלות. מכניסים את התבניות לתנור, מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות ואופים 55-50 דקות. הופכים אחרי רבע שעה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות