עוף בבהרט עם קינואה ותפוחים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוף בבהרט עם קינואה ותפוחים

נפלא לצלות ירכי עוף, קציצות ודגים על מצע קינואה מתובל. אני נוהגת לבשל כמות כפולה של קינואה ללא תיבול, לאחסן במקרר בקופסה אטומה ולשלוף עבור תבשילים שונים

6 מנות דרגת קושי: קל
עוף בבהרט עם קינואה ותפוחים
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

6 ירכי עוף

 

למשרה:

שליש כוס תרכיז תפוחים טבעי (סיידר)

רבע כוס שמן זית

2 כפות מיץ לימון

כפית בהרט

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

רבע כפית הל טחון

 

לקינואה:

2/3 כוס קינואה, שטופה היטב ומושרית במים לחצי שעה

תפוח עץ גרנד סמיט, קצוץ לקוביות קטנות

שליש כוס גפרורי שקדים מולבנים

רבע כוס אוכמניות מיובשות

חופן פטרוזיליה קצוצה

רבע כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

2 מקלות קינמון

הוראות הכנה

מערבבים בצנצנת את חומרי המשרה. מוזגים 2/3 מכמות המשרה לקערה ומשרים את העוף במקרר לשעתיים. מחממים תנור ל-180 מעלות. מעבירים את העוף, כולל נוזלי המשרה, לתבנית צלייה כשצד העור כלפי מעלה. צולים 40 דקות, כאשר כל עשר דקות הופכים את העוף. בינתיים מכינים את הקינואה: מרתיחים מים בסיר גדול (כמו לפסטה), מוסיפים את הקינואה ומבשלים 6 דקות (חצי בישול), מסננים במסננת דקה. שוטפים במים קרים ומסננים מעודפי מים. מעבירים לקערה, מוסיפים את כל שאר החומרים כולל השליש הנותר מהמשרה ומערבבים היטב. מניחים את הקינואה בין ומתחת לירכי העוף, מניחים מקלות קינמון וצולים 25 דקות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות