עוף מצופה כמו של KFC, רק אפוי וטעים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוף מצופה כמו של KFC, רק אפוי וטעים

האופציה הפחות מלכלכת ופשוטה יותר לעוף המצופה של רשת המזון המהיר ההיא. זה לא כמו המקור, אבל זאת מנה שמגיעה עם הרבה פחות רגשי אשם וריח של טיגון

6 סועדים דרגת קושי: קל
עוף מצופה
עמרי פולק

עוף מטוגן הוא חלק בלתי נפרד ממספר מטבחים בעולם, כשהאמריקני-דרומי הוא כמובן הבולט שבהם. בארץ לעומת זאת העניין הזה פחות תפס, יעיד על כך חוסר ההצלחה שנחלה כאן הרשת הבינלאומית KFC. כל זה היה נכון עד לאחרונה, תודות לרעיון של דייוויד צ'אנג.

לאחר שפתח שורה של מסעדות אסייתיות מצליחות התפנה השף האמריקאי ממוצא קוריאני, לפתוח גם חנות קטנה שמוכרת כריך של עוף מטוגן ונקראת פוקו. צ'אנג לקח את החלק הכהה של העוף, מה שמכנים פה לא פעם כפרגית, ציפה וטיגן אותו והגיש בהצלחה יתרה בלחמנייה.

לאכול עוף מטוגן בחוץ זה נחמד, להכין אותו בבית זה קצת פחות. ריח הטיגון הוא יריב עיקש שמסרב לעזוב את המטבח, לעיתים גם ימים אחרי. מה עושים? אפשר לבחור באופציה פחות מלכלכת ופשוטה יותר, שמזכירה את דרך ההכנה של השניצל המוכר - קמח, ביצה ופירורי לחם. ציפוי כזה קל יותר לאפות בתנור עם הרבה פחות שמן, בניגוד לציפוי של העוף המטוגן שכולל בעיקר קמח ולא נאפה בצורה כל כך מוצלחת. נכון, זה לא כמו המקור, אבל זאת מנה שמגיעה עם הרבה פחות רגשי אשם וריח של טיגון.

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

6תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 2

רכיבים

6 כרעיים, מופרדות ונקיות משומן (תשאירו את העור, הוא חשוב)

6 כנפיים חצויות
קמח
2 ביצים
חבילת פירורי לחם
שמן זית

הוראות הכנה

מערבבים בקערה גדולה קמח ופלפל שחור טחון ומקמחים היטב את חתיכות העוף.

טורפים את הביצים בצלחת עמוקה וטובלים כל חתיכה וחתיכה עד שהביצה מכסה לחלוטין את הקמח.

מערבבים את פירורי הלחם עם התבלינים בצלחת שטוחה וגדולה, מעבירים את חתיכות העוף הרטובות אל הצלחת ומצפים אותן טוב בפירורים.

משמנים קלות נייר אפייה, מניחים את חתיכות העוף בצורה מרווחת ומטפטפים על כל חתיכה עוד טיפה שמן (לא הרבה, רק טיפה).

מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומכניסים לכשעה או עד שהציפוי משחים.

 

עוף מצופה כמעט כמו ב-KFC
עמרי פולק

טיפים

להשלמת החוויה אפשר להגיש את העוף עם צ'יפס שהוכן בתנור - חותכים תפוחי אדמה ובטטה, מקפיצים בקערה עם מעט שמן זית, פלפל ומלח וזורקים בתנור עוד לפני העוף (לוקח להם קצת יותר זמן כדי להיות קריספיים ממש).



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות