טנזיה: כתף טלה מפורקת על אורז ופירות יבשים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון טנזיה: כתף טלה מפורקת על אורז ופירות יבשים

מנה ערבית גלילית, של השף נבות שלח ממסעדת אנגוס, שהקינמון והפלפל האנגלי בה, לוקחים אותה לגבהים חדשים

5 מנות דרגת קושי: קל
כתף טלה מפורקת על אורז ופירות יבשים בסגנון טנזיה
תומר אפלבאום

עבורי, מנה כמו כתף טלה על מצע אורז עם פירות יבשים היא אומנם מאוד חגיגית, ואני מבשל אותה מדי חג פסח וגם בראש השנה, אבל כמה שהיא חגיגית ומפוארת – ככה היא גם פשוטה וקלה להכנה, ובאמת אין סיבה שלא תתאים לכל עת, ולכל סעודה.

אצלנו בבית היא הפכה להיות מנת החג האולטימטיבית, כשהיא מוגשת בצלחת אחת מרכזית והופכת להיות מנת חלוקה כיפית לכל המשפחה (עבור הילדים, אני נוהג לפרק במיוחד את הכתף על האורז).

טיפ: בחלק מהמנות שפירות יבשים מככבים בהן אני נוהג לבשל את הפירות היבשים בנפרד ולהוסיף אותם רק אחר כך, במיוחד כשאני רוצה לשמור על צורתם כדי לקשט איתם מנות כמו תבשילי קדרה.   

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

חומרים לכתף הטלה :

1 כתף טלה פרוס (כ-2 ק"ג)

3 עלי דפנה

1 כפית קינמון

1 כפית פלפל אנגלי טחון

1 כפית הל טחון או 5 תרמילים מעוכים

1 כפית גדושה מלח גס

1/2 כוס שמן זית (120 מ"ל)

 

 האורז:

2 כוסות אורז (1/2 ליטר)

קערה אחת מנוזל בישול הבשר

מים (כמות בהתאם להוראות ההכנה באריזת האורז, תלוי סוג)

1/4 כפית קינמון

1/4 כפית פלפל אנגלי

מלח

פלפל

שמן

 

מרכיבי הרוטב לכתף הטלה:

קערה שנייה מנוזל בישול הבשר

1/2 כפית שום כתוש

1 כפית קורנפלור

מלח

פלפל

 

חומרים לטנזיה:

2 בצלים גדולים פרוסים

2 כוסות פירות יבשים לבחירה (1/2 ליטר)

2 כפיות סוכר

הוראות הכנה

הכנת הכתף:

מורחים את כתף הטלה בשמן זית ובתבלינים ומכניסים לתוך סיר. מוזגים לתוך הסיר מים, עד לכיסוי של 2/3 מגובה הבשר. מכסים היטב ואופים למשך שעתיים וחצי בחום של 160 מעלות.

מוציאים את הסיר מהתנור, מסננים את הנוזל ומוזגים את הנוזל באופן שווה ל-2 קערות נפרדות.

הכנת האורז:

משמנים את תחתית הסיר, מוסיפים את האורז והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את המים ונוזל הבשר, ומבשלים על-פי הוראות הבישול שלו (לפי סוג האורז).

הכנת הרוטב:

מבשלים את הנוזל בסיר עם השום הכתוש ומצמצמים. מוסיפים קורנפלור ל"קשירת" הנוזל, מצמצמים את הנוזל, מוסיפים את השום הכתוש ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

הכנת הטנזיה:

מאדים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הסוכר ומקרמלים במשך 3-4 דקות. מוסיפים את הפירות היבשים ומבשלים במשך 6 דקות נוספות.

מרכיבים להגשת המנה:

רוזמרין לקישוט

גרעיני דלעת קלויים

שקדים קלויים

 

להגשה:

מכניסים את כתף הטלה עם הרוטב לתנור למשך 5-10 דקות בחום של 200 מעלות, להשחמה. בצלחת - מניחים את כתף הטלה על האורז עם הרוטב ותבשיל הפירות היבשים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות