מתכון

פילה לברק על מצע פריקה, פירות יבשים וסילאן

זו מנה קלילה ונעימה, ולכן מתאימה גם לימי קיץ חמים, ואפשר 'לשחק' איתה להוסיף מיני פירות יבשים ואגוזים שרוצים או להוציא; לשדרג עם המון עשבי תיבול, בצל מטוגן ובצל ירוק; אדממה או אפונת גינה. מתכון של אילן ברמלי מפרש קיטשן

אילן ברמלי ,שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
פילה לברק על מצע פריקה, פירות יבשים וסילאן
צילום: מוטי מילרוד
אילן ברמלי ,שף אורח
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:2 מנות

ט"ו בשבט הוא סיבה טובה לחרוג מהמנהג ולהשתמש בהם יותר. כשאני כבר משתמש בפירות יבשים, אני דואג לוודא שלא מוסיפים להם תועפות סוכר וכימיקלים, והיום קל יותר למצוא גם חלופות בריאות כמו פירות יבשים אורגניים וללא סוכר בכל פיצוצייה. אישית, אני מעדיף את הפירות היבשים שהם לא מתוקים מדי, כמו חמוציות וצימוקים ירוקים (כי החומים יבשים למדי), ומוותר למשל על האננס.

טיפ:

אני אוהב לתת לפירות היבשים טיגון קצרצר, כי הם מוסיפים טעם לשמן (אם משתמשים בו) ואז אני מוסיף מיד נוזל, והפירות היבשים כמו עושים 'שחזור' ומתנפחים חזרה כמעט לגודל הפרי המקורי, צימוקים למשל מתנפחים כמעט לגודל של ענבים, הם רכים ועסיסיים, אבל בטעמם הם עדיין נותרים צימוקים, וכיף לשחק עם זה.

רכיבים

  • 4 יח' פילה לברק חצויות במשקל 100-120 גרם ליחידה
  • 3/4 כוס פריקה
  • 5 כפות שמן זית
  • כף חמוציות
  • כף צימוקים ירוקים
  • כף משמש מיובש קצוץ לרצועות
  • 5-6 יח' ערמונים קלופים חצויים
  • 2 כפות סילאן או דבש
  • 1/2 כוס מים
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס שמן לטיגון
  • מלח, פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

שוטפים היטב את הפריקה ומבשלים במים רותחים למשך כ-45 דקות. לאחר מכן, מסננים ומקררים במים זורמים.

מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים קלות את כל הפירות היבשים והערמונים. מוסיפים פריקה וכחצי כוס מים וממשיכים לבשל, עד אידוי כמעט מוחלט של המים.

מוסיפים סילאן או דבש.

במחבת נפרדת מחממים היטב מעט שמן לטיגון.

מתבלים את הדגים במלח ופלפל ומטגנים על הצד של העור, עד השחמה קלה, והופכים.

מסדרים את הפריקה במרכז צלחת גדולה ומעל מסדרים את הדגים במגדל אחד על השני ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.

תגובות