לחי עגל בבישול ארוך עם יין אדום, שזיפים וצימוקים שחורים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לחי עגל בבישול ארוך עם יין אדום, שזיפים וצימוקים שחורים

פירות יבשים הם דוגמא מצוינת למרכיב מדהים שאפשר להוסיף אותו למנות ולגרום למנה לתת רובד נוסף של מתיקות טבעית. זה הולך מצוין בתבשילים של בשר שמתבשלים שעות ארוכות, כמו למשל במנה של מוטי טיטמן ואור מיכאלי ממסעדת מלגו ומלבר

4 מנות דרגת קושי: קל
לחי עגל בבישול ארוך עם יין אדום, שזיפים וצימוקים אוזבקיים שחורים
דודו בכר

מוטי: אני בתור שף אוהב אוכל מתוק אבל אני אוהב לקבל את המתיקות ממרכיבים חיצוניים שמוספים מתיקות ולא מהוספת סוכר. כלומר, אני מעדיף מתיקות טבעית. פירות יבשים זאת דוגמא מצוינת למרכיב מדהים שאפשר להוסיף אותו למנות ולגרום למנה לתת רובד נוסף של מתיקות טבעית. זה הולך מצוין בתבשילים של בשר שמתבשלים שעות ארוכות בנוזל כשבזמן הבישול מוסיפים לדוגמא שזיפים שחורים, משמשים, צימוקים ובעצם כל פרי מיובש, לפי בחירה והעדפה אישית. אישית, אני מאוד אוהב להשתמש בצימוקים אוזבקיים שחורים – הם מאוד מאוד קטנים וסופר מתוקים.

טיפ:

כדי לעדן מעט את המתיקות של הצימוקים האוזבקיים בפרט ושל הפירות היבשים בכלל (למי שבוחר לעדן מעט את המתיקות שלהם), אפשר להשרות אותם קודם במיץ לימון סחוט טרי למשך שעה ואז לקצוץ ולהוסיף – לסלטים למשל, המתיקות והחמיצות שמתחברות יחד – מחוללות פלאים, ואפילו בממולאים, תבשילים וקינוחים כמו גלידה עם רום וצימוקים

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 4

רכיבים

1/2 ק"ג לחי עגל טרי

150 מ"ל שמן סויה

4 חלמונים

דף פסטה יבשה (של לזניה)

2 בצלים לבנים קטנים, חתוכים דק

2 כוכבי אניס

10 שיני שום קלופים ושלמים

4 מקלות קינמון שלמים

10 עלי מרווה

צרור טימין

1 ליטר יין אדום לבישול

150 גרם צימוקים שחורים

200 גרם שזיפים שחורים ללא גרעינים

מלח

הוראות הכנה

מוזגים לסיר רחב את שמן הסויה ונותנים לו להתחמם. מכניסים את לחי העגל פנימה, צורבים מכל הצדדים ומוציאים.

לסיר הריק מוסיפים את הבצלים ומערבבים קלות, מוסיפים את כוכבי האניס, שיני השום, מקלות הקינמון, עלי המרווה והטימין. מוזגים פנימה את היין האדום ומוסיפים את הצימוקים, השזיפים ובשר הלחי לתוך הסיר, מכסים במים פושרים עד שהבשר מכוסה בנוזלים ומוסיפים מעט מלח.

מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לבישול איטי של 3 שעות.

מומלץ לשים לב לרמת הנוזלים בסיר: אם הנוזל מצטמצם, ניתן להוסיף עוד מים. הבישול נמשך עד שהבשר רך (כלומר, כשנוגעים בו והוא מתפרק לחלוטין).

לאחר הבישול מפרקים את הבשר לתוך סיר עם מים רותחים ומלח, מוסיפים פסטה יבשה עד לבישול מלא, מוציאים ומעבירים לתוך התבשיל של הלחי העגל.                                                                         

מחלקים למנות ובעת ההגשה – מוסיפים לכל מנה חלמון חי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות