עוגיות מרציפן פיצוחים ופירות יבשים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגיות מרציפן פיצוחים ופירות יבשים

עוגיה נהדרת המשלבת מרציפן, פיצוחים ופירות יבשים של הקונדיטורית הלן מיסן, ממסעדת שגב

דרגת קושי: קל
עוגיות מרציפן פיצוחים ופירות יבשים
דודו בכר

מתכון שקל במיוחד להכין, ויותר מכך – ניתן "לשחק" איתו איך שרוצים, להחסיר מרכיבים ולהוסיף במקומם (לפי הכמויות) חומר גלם אחרים שאוהבים. מי שלא אוהב מרציפן - ניתן להוריד אותו. המסה במתכון היא כמו מסה של עוגיות שוקולד צ'יפס ולכן ניתן לשנות את התוספות למה שתרצו- שוקולדים, פיצוחים, חמאת בוטנים ועוד. בכדי שהעוגיות הללו יתאימו לט"ו בשבט, בחרתי לשלב פירות יבשים שאני אוהבת במיוחד (משמשים, תאנים וחמוציות), אגוזים ושקדים.

למי שלא אוהב מרציפן – אפשר להוסיף במקומו מה שרוצים: פיצוחים שונים, פירות ישנים ואפילו שוקולד, כל עוד המשקל והיחס במתכון נשמר. בנוסף, אפשר לגוון עם תבלינים כמו קינמון, הל, ציפורן, ג'ינג'ר וגרידות הדרים.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 4

רכיבים

250 גרם חמאה רכה

300 גרם סוכר

150 גרם מרציפן* חתוך לקוביות

120 גרם ביצים (כ-2 ביצים)

3 גרם מלח

1 מקל וניל

350 גרם קמח (1/2 2 כוסות)

5 גרם אבקת סודה לשתייה (1/2 1 כפית)

100 גרם חמוציות

100 גרם משמש מיובש קצוץ

50 גרם תאנים מיובשות קצוצות

100 גרם אגוזי לוז גרוסים

100 גרם שקדים גרוסים

50 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

הוראות הכנה

לקערת המיקסר יוצקים: חמאה, סוכר, מרציפן, וניל ומלח, ומערבלים באמצעות וו גיטרה במהירות בינונית. מוסיפים בהדרגה את הביצים ומערבלים עד לקבלת מסה אחידה.

בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת הסודה וכל התוספות (פירות יבשים, פיצוחים ושוקולד מריר).

עוצרים את המיקסר, מוסיפים את כל המרכיבים בבת אחת ומערבלים במהירות איטית, עד לקבלת מסה אחידה.

*חשוב לעצור פעם אחת את הערבול, "לנקות" את וו הגיטרה ואת תחתית קערת המיקסר ולוודא שלא נדבק שום דבר בתחתית.

מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ובעזרת כף גליה או 2 כפות – לוקחים  מהמסה ויוצקים ברווחים שווים על התבנית.

מכניסים לתנור ואופים למשך 25 דקות, מוצאים, מצננים על רשת ואורזים בכלי אטום.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות