מתכון

עוגיות מרציפן פיצוחים ופירות יבשים

עוגיה נהדרת המשלבת מרציפן, פיצוחים ופירות יבשים של הקונדיטורית הלן מיסן, ממסעדת שגב

הלן מיסן, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגיות מרציפן פיצוחים ופירות יבשים
צילום: דודו בכר
הלן מיסן, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים
דרגת קושי:קל

מתכון שקל במיוחד להכין, ויותר מכך – ניתן "לשחק" איתו איך שרוצים, להחסיר מרכיבים ולהוסיף במקומם (לפי הכמויות) חומר גלם אחרים שאוהבים. מי שלא אוהב מרציפן - ניתן להוריד אותו. המסה במתכון היא כמו מסה של עוגיות שוקולד צ'יפס ולכן ניתן לשנות את התוספות למה שתרצו- שוקולדים, פיצוחים, חמאת בוטנים ועוד. בכדי שהעוגיות הללו יתאימו לט"ו בשבט, בחרתי לשלב פירות יבשים שאני אוהבת במיוחד (משמשים, תאנים וחמוציות), אגוזים ושקדים.

למי שלא אוהב מרציפן – אפשר להוסיף במקומו מה שרוצים: פיצוחים שונים, פירות ישנים ואפילו שוקולד, כל עוד המשקל והיחס במתכון נשמר. בנוסף, אפשר לגוון עם תבלינים כמו קינמון, הל, ציפורן, ג'ינג'ר וגרידות הדרים.

רכיבים

  • 250 גרם חמאה רכה
  • 300 גרם סוכר
  • 150 גרם מרציפן* חתוך לקוביות
  • 120 גרם ביצים (כ-2 ביצים)
  • 3 גרם מלח
  • 1 מקל וניל
  • 350 גרם קמח (1/2 2 כוסות)
  • 5 גרם אבקת סודה לשתייה (1/2 1 כפית)
  • 100 גרם חמוציות
  • 100 גרם משמש מיובש קצוץ
  • 50 גרם תאנים מיובשות קצוצות
  • 100 גרם אגוזי לוז גרוסים
  • 100 גרם שקדים גרוסים
  • 50 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

הוראות הכנה

לקערת המיקסר יוצקים: חמאה, סוכר, מרציפן, וניל ומלח, ומערבלים באמצעות וו גיטרה במהירות בינונית. מוסיפים בהדרגה את הביצים ומערבלים עד לקבלת מסה אחידה.

בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת הסודה וכל התוספות (פירות יבשים, פיצוחים ושוקולד מריר).

עוצרים את המיקסר, מוסיפים את כל המרכיבים בבת אחת ומערבלים במהירות איטית, עד לקבלת מסה אחידה.

*חשוב לעצור פעם אחת את הערבול, "לנקות" את וו הגיטרה ואת תחתית קערת המיקסר ולוודא שלא נדבק שום דבר בתחתית.

מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ובעזרת כף גליה או 2 כפות – לוקחים  מהמסה ויוצקים ברווחים שווים על התבנית.

מכניסים לתנור ואופים למשך 25 דקות, מוצאים, מצננים על רשת ואורזים בכלי אטום.

תגובות