קנלוני של לדר תות ממולא בקציפת מסקרפונה וקוביות מנגו מסוכר - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קנלוני של לדר תות ממולא בקציפת מסקרפונה וקוביות מנגו מסוכר

מתכון נפלא של הקונדיטורית הלן מיסן, ממסעדת שגב. אפשר להחליף את מילוי המסקרפונה במילוי של גנאש שוקולד לבן, ווניל או אפילו סורבה

דרגת קושי: קל
קנלוני של לדר תות ממולא בקציפת מסקרפונה וקוביות מנגו מסוכר
דודו בכר

קינוח מרשים ונהדר, ובעל צבעים עזים שמתאים גם לאלו מאיתנו שלא אוכלים גלוטן. המתכון שלו דורש קצת מיומנות ועבודה, אבל שווה לגמרי את ההשקעה. אפשר להגיש אותו כקינוח חגיגי או לצד כוס קפה אחר-הצהריים, ומומלץ להגיש לצדו סלט פירות מרענן חתוך גס.

לדר הוא למעשה מחית פרי, לכן אפשר להכין לדר מכל פרי כמעט, לפי העונה שלו. עכשיו זו עונת התותים אבל בקיץ אפשר להכין את הלדר ממנגו, גויאבה אדומה ואפשר גם מפטל, קסיס ועוד. בשביל להוסיף גוון אסיאתי, אפשר לטחון את התותים עם ראש אחד (של גבעול) למון גראס, שיוצר שילוב מאוד מיוחד. גם עם המילוי אפשר לשחק, ולמלא במה שרוצים, כל עוד המילוי נשאר ניטראלי יחסית, ובטעמים שמתאימים לפירות.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

 ללדר:

250 גרם תותים טריים, טחונים לרסק חלק

גרידה מלימון אחד

75 גרם אבקת סוכר

 

לקציפת מסקרפונה וקוביות מנגו מסוכר:

250 מ"ל שמנת מתוקה

100 גרם גבינת מסקרפונה*

15 גרם אבקת סוכר

50 גרם קוביות מנגו מסוכר

הוראות הכנה

הלדר:

מחממים תנור לחום של 70 מעלות.

יוצקים לסיר את רסק התות, גרידת הלימון ואבקת הסוכר, ומביאים לסף רתיחה. מורידים מהאש, משטחים על שטיח סיליקון שיושב על תבנית (או על נייר אפייה) שכבה דקה ומכניסים לתנור למשך שעתיים.

 

 הקציפה:

יוצקים לקערת מיקסר שמנת, גבינה, אבקת סוכר ומקציפים עד לקבלת קרם. מוציאים מהמיקסר "ומקפלים" לתוכו את קוביות המנגו המסוכר. מעבירים לשק זילוף.

לוקחים את ה"לדר" שהתקרר, חותכים לריבוע, מזלפים לכל האורך את הקציפה ומגלגלים לקנלוני.

מסדרים על צלחת הגשה ומגישים לצד סלט פירות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות