מתכון

חטיף פירות ואגוזים פריך לט"ו בשבט

חטיף מושלם לט"ו בשבט, של הקונדיטורית הלן מיסן, ממסעדת שגב

הלן מיסן , קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
חטיף פירות ואגוזים פריך לט"ו בשבט
צילום: דודו בכר
הלן מיסן , קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

החטיף הפריך הוא מתכון שאני מכינה בבית כל שנה. הילדים שלי מבקשים בכל פעם ולא רק בט"ו בשבט שאכין להם אותו. הוא פשוט להכנה ומצוין לחלוקה כאשר מארחים הרבה אנשים. מכניסים את כל חתיכות החטיף לקערה אחת גדולה, מתיישבים בסלון מול הטלוויזיה, כל אחד לוקח את החתיכה שלו ומנשנשים.

למי שרוצה חטיף ללא גלוטן – ניתן לוותר על הגרנולה או להמירה בחלופה ללא גלוטן כמו דגני תירס.

רכיבים

  • 50 גרם אגוזי לוז גרוסים וקלויים
  • 50 גרם גפרורי שקדים קלויים
  • 30 גרם פיסטוקים קלויים וגרוסים
  • 50 גרם חמוציות קצוצות גס
  • 50 גרם משמשים מיובשים קצוצים גס
  • 25 גרם ג׳ינג׳ר מסוכר
  • 50 גרם גרנולה*
  • גרידה מלימון אחד (לא חובה)
  • גרידה מתפוז אחד (לא חובה)
  • 700 גרם שוקולד לבן
  • 100 גרם חמאה מומסת

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את כל המרכיבים, למעט השוקולד והחמאה.

ממיסים את השוקולד במיקרוגל (חשוב מאוד: עושים זאת ב"פולסים" של 20 שניות, בכדי למנוע את השריפה של השוקולד), יוצקים אותו לתוך הקערה עם כל המרכיבים, מערבבים מעט ומוסיפים את החמאה.

מערבבים הכל עד לקבלת תערובת עטופה בשוקולד.

מרפדים מגש בנייר אפייה ומשטחים מעליו את התערובת בשכבה דקה ככל האפשר.

מכניסים למקפיא למשך רבע שעה, מוציאים, שוברים בצורה אהובה ומגישים.

תגובות