חטיף פירות ואגוזים פריך לט"ו בשבט - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון חטיף פירות ואגוזים פריך לט"ו בשבט

חטיף מושלם לט"ו בשבט, של הקונדיטורית הלן מיסן, ממסעדת שגב

דרגת קושי: קל
חטיף פירות ואגוזים פריך לט"ו בשבט
דודו בכר

החטיף הפריך הוא מתכון שאני מכינה בבית כל שנה. הילדים שלי מבקשים בכל פעם ולא רק בט"ו בשבט שאכין להם אותו. הוא פשוט להכנה ומצוין לחלוקה כאשר מארחים הרבה אנשים. מכניסים את כל חתיכות החטיף לקערה אחת גדולה, מתיישבים בסלון מול הטלוויזיה, כל אחד לוקח את החתיכה שלו ומנשנשים.

למי שרוצה חטיף ללא גלוטן – ניתן לוותר על הגרנולה או להמירה בחלופה ללא גלוטן כמו דגני תירס.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

50 גרם אגוזי לוז גרוסים וקלויים

50 גרם גפרורי שקדים קלויים

30 גרם פיסטוקים קלויים וגרוסים

50 גרם חמוציות קצוצות גס

50 גרם משמשים מיובשים קצוצים גס

25 גרם ג׳ינג׳ר מסוכר

50 גרם גרנולה*

גרידה מלימון אחד (לא חובה)

גרידה מתפוז אחד (לא חובה)

700 גרם שוקולד לבן

100 גרם חמאה מומסת

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את כל המרכיבים, למעט השוקולד והחמאה.

ממיסים את השוקולד במיקרוגל (חשוב מאוד: עושים זאת ב"פולסים" של 20 שניות, בכדי למנוע את השריפה של השוקולד), יוצקים אותו לתוך הקערה עם כל המרכיבים, מערבבים מעט ומוסיפים את החמאה.

מערבבים הכל עד לקבלת תערובת עטופה בשוקולד.

מרפדים מגש בנייר אפייה ומשטחים מעליו את התערובת בשכבה דקה ככל האפשר.

מכניסים למקפיא למשך רבע שעה, מוציאים, שוברים בצורה אהובה ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות