סופלה תמרים וערמונים

מתכון בהשראת מסעדת "שגב ארט" של הקונדיטורית הלן מיסן

הלן מיסן , קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סופלה תמרים וערמונים
צילום: דודו בכר
הלן מיסן , קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

זהו מתכון בהשראת אחד מקינוחי הדגל במסעדה של שגב. למרות שהוא בלתי-שגרתי (קינוח "סופלה" בדרך-כלל מתקשר עם שוקולד ולא עם ערמונים), הוא מאוד אהוב וקיים בתפריט כבר למעלה מ-6 שנים ולמרות שקינוחים רבים התחלפו בתפריט – סופלה הערמונים תמיד נשאר, כפי שהוא. משום שהוא מאוד "מנחם" ומתאים לעונת החורף, הוספתי לו טאצ' ט"ו-בשבטי בדמות ממרח תמרים, כך שניתן יהיה להגישו בסיום ארוחה חגיגית.

אפשר להמיר את התמרים והערמונים בכל ממרח שרוצים, כמו ממרח תאנים ומיני ממרחים מיוחדים שאפשר למצוא בשווקים, ובלבד שלא יהיה מימי או נוזלי מדי.

למי שאוהב, אפשר להוסיף קצת אלכוהול, כמו וויסקי למשל.

רכיבים

  • 225 גרם חמאה
  • 150 גרם ממרח תמרים
  • 150 גרם ממרח ערמונים
  • 120 גרם חלמונים (מכ-6 ביצים)
  • 130 גרם קמח (כ-1 כוס)
  • קורט קינמון טחון
  • קורט ג׳ינג׳ר טחון
  • קורט ציפורן טחון
  • 50 גרם ערמונים גרוסים
  • 200 גרם חלבון (מכ-5 ביצים)
  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)

להגשה

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1/2 כפית נס קפה*(
  • מי שמעדיף קצפת ניטרלית, אפשר לוותר על אבקת הקפה)

הוראות הכנה

מחממים תנור בחום של 200 מעלות.

יוצקים לסיר את החמאה, ממרח התמרים וממרח הערמונים, וממיסים יחד תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה (חשוב: להיות ליד הסיר כל הזמן ולא להביא את המסה לרתיחה. לשמור על ערבוב מתמיד).

מעבירים את המסה לקערה ומוסיפים את הערמונים הגרוסים, החלמונים, הקמח והתבלינים (מומלץ לערבב את הקמח והתבלינים לפני).

יוצקים לקערת המיקסר את החלבונים ומקציפים עם הסוכר לקבלת קצף יציב ומבריק. ברגע זה עושים "השוואת מרקמים": מעבירים כמות קטנה מהחלבון המוקצף, מערבבים אותה עם מסת הממרחים ומקפלים בעדינות את שאר החלבון.

יוצקים לתבנית שקעים ("קפקייקס") משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש. אופים בין 8 ל-10 דקות.

מקציפים את השמנת לקרם יציב, "פותחים" את נס הקפה עם מעט מים קרים ומקפלים לתוך השמנת.

מגישים הכל יחד לצד כוס קפה של בוקר, או מתי שרוצים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ