סופלה תמרים וערמונים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סופלה תמרים וערמונים

מתכון בהשראת מסעדת "שגב ארט" של הקונדיטורית הלן מיסן

דרגת קושי: קל
סופלה תמרים וערמונים
דודו בכר

זהו מתכון בהשראת אחד מקינוחי הדגל במסעדה של שגב. למרות שהוא בלתי-שגרתי (קינוח "סופלה" בדרך-כלל מתקשר עם שוקולד ולא עם ערמונים), הוא מאוד אהוב וקיים בתפריט כבר למעלה מ-6 שנים ולמרות שקינוחים רבים התחלפו בתפריט – סופלה הערמונים תמיד נשאר, כפי שהוא. משום שהוא מאוד "מנחם" ומתאים לעונת החורף, הוספתי לו טאצ' ט"ו-בשבטי בדמות ממרח תמרים, כך שניתן יהיה להגישו בסיום ארוחה חגיגית.

אפשר להמיר את התמרים והערמונים בכל ממרח שרוצים, כמו ממרח תאנים ומיני ממרחים מיוחדים שאפשר למצוא בשווקים, ובלבד שלא יהיה מימי או נוזלי מדי.

למי שאוהב, אפשר להוסיף קצת אלכוהול, כמו וויסקי למשל.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

225 גרם חמאה

150 גרם ממרח תמרים

150 גרם ממרח ערמונים

120 גרם חלמונים (מכ-6 ביצים)

130 גרם קמח (כ-1 כוס)

קורט קינמון טחון

קורט ג׳ינג׳ר טחון

קורט ציפורן טחון

50 גרם ערמונים גרוסים

200 גרם חלבון (מכ-5 ביצים)

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

 

להגשה:

250 מ"ל שמנת מתוקה

1/2 כפית נס קפה*(מי שמעדיף קצפת ניטרלית, אפשר לוותר על אבקת הקפה)

הוראות הכנה

מחממים תנור בחום של 200 מעלות.

יוצקים לסיר את החמאה, ממרח התמרים וממרח הערמונים, וממיסים יחד תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה (חשוב: להיות ליד הסיר כל הזמן ולא להביא את המסה לרתיחה. לשמור על ערבוב מתמיד).

מעבירים את המסה לקערה ומוסיפים את הערמונים הגרוסים, החלמונים, הקמח והתבלינים (מומלץ לערבב את הקמח והתבלינים לפני).

יוצקים לקערת המיקסר את החלבונים ומקציפים עם הסוכר לקבלת קצף יציב ומבריק. ברגע זה עושים "השוואת מרקמים": מעבירים כמות קטנה מהחלבון המוקצף, מערבבים אותה עם מסת הממרחים ומקפלים בעדינות את שאר החלבון.

יוצקים לתבנית שקעים ("קפקייקס") משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש. אופים בין 8 ל-10 דקות.

מקציפים את השמנת לקרם יציב, "פותחים" את נס הקפה עם מעט מים קרים ומקפלים לתוך השמנת.

מגישים הכל יחד לצד כוס קפה של בוקר, או מתי שרוצים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות