מתכון

תבשיל הודי חורפי - מונג דאל

מונג דאל הוא תבשיל הודי המבוסס על שעועית מש חצויה ללא קליפה, אפשר בקלות להחליף אותה בעדשים ומקבלים מנה חורפית צמחונית מחממת. מתכון של אלעזר אסטיוקר ממסעדת מהרג'ה

אלעזר אסטיוקר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אלעזר אסטיוקר, שף אורח
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
דאל של מהרג'ה

רכיבים

  • כוס מונג דאל (מש מקולף או עדשים חצויות)
  • 8 כוסות מים
  • 1 בצל קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 2 כפות חמאת גהי
  • 2 כפיות זרעי חרדל (שחור)
  • 2 כפיות של זרעי כמון
  • קוביית ג'ינג'ר הודי קפואה או 2 ס"מ של שורש ג'ינג'ר טרי
  • חצי כפית אבקת כורכום
  • רבע כפית חלתית/הינג (חשוב להקפיד על הכמות על מנת למנוע טעם לוואי)
  • רבע צרור כוסברה קצוצה
  • שתי כפיות מלח
  • עלי קארי (לא חובה אבל מומלץ)

הוראות הכנה

לשטוף את המונג דאל (מש חצוי ללא קליפה) או את העדשים.

להשרות במים בסיר כרבע שעה.

לבשל על אש בינונית למשך עשר דקות.

להסיר את הקצף שעולה בעת הבישול.

להוסיף את כל המרכיבים למעט הכוסברה, המלח והקארי - לערבב ולבשל למשך רבע שעה.

להוריד את התבשיל מהאש, להוסיף את הכוסברה, המלח והקארי ולערבב.

להחזיר לאש  ולבשל למשך שתי דקות נוספות.

מומלץ להגיש עם אורז בסמטי.

תגובות