תבשיל הודי חורפי - מונג דאל - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון תבשיל הודי חורפי - מונג דאל

מונג דאל הוא תבשיל הודי המבוסס על שעועית מש חצויה ללא קליפה, אפשר בקלות להחליף אותה בעדשים ומקבלים מנה חורפית צמחונית מחממת. מתכון של אלעזר אסטיוקר ממסעדת מהרג'ה

דרגת קושי: קל
דאל של מהרג'ה
באדיבות מסעדת מהרג'ה
2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 3

רכיבים

כוס מונג דאל (מש מקולף או עדשים חצויות)

8 כוסות מים
1 בצל קצוץ
4 שיני שום קצוצות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
2 כפות חמאת גהי
2 כפיות זרעי חרדל (שחור)
2 כפיות של זרעי כמון
קוביית ג'ינג'ר הודי קפואה או 2 ס"מ של שורש ג'ינג'ר טרי
חצי כפית אבקת כורכום
רבע כפית חלתית/הינג (חשוב להקפיד על הכמות על מנת למנוע טעם לוואי)
רבע צרור כוסברה קצוצה
שתי כפיות מלח
עלי קארי (לא חובה אבל מומלץ)

הוראות הכנה

לשטוף את המונג דאל (מש חצוי ללא קליפה) או את העדשים.

להשרות במים בסיר כרבע שעה.

לבשל על אש בינונית למשך עשר דקות.

להסיר את הקצף שעולה בעת הבישול.

להוסיף את כל המרכיבים למעט הכוסברה, המלח והקארי - לערבב ולבשל למשך רבע שעה.

להוריד את התבשיל מהאש, להוסיף את הכוסברה, המלח והקארי ולערבב.

להחזיר לאש  ולבשל למשך שתי דקות נוספות.

מומלץ להגיש עם אורז בסמטי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות