חטיף אנרגיה ללא גלוטן - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון חטיף אנרגיה ללא גלוטן

חטיפים קראנצ'יים נפלאים, בעלי מרקם מעט דביק

40 יחידות דרגת קושי: קל
חטיפי גרנולה ללא גלוטן
לימור לניאדו תירו

כאשר החלפתי את הצימוקים ב-100 גרם שוקולד מריר קצוץ הילדים חיסלו את החטיפים ברגע. אפשר גם להמיר ב-100 גרם ערמונים קצוצים או בתערובת של שוקולד וערמונים.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

80 גרם חמאה

חצי כוס (100 גרם) סוכר קנים או דמררה
שליש כוס (100 גרם) גולדן סירופ או סירופ תירס בהיר
רבע כוס (60 מ"ל) תרכיז תפוחים (סיידר)
2 כוסות (100 גרם) פתיתי קינואה קלויים ("קינופלקס", להשיג בחנויות טבע)
כוס וחצי (70 גרם) פצפוצי אורז מלא (אורז תפוח, לא ממותק, להשיג בחנויות טבע)
חצי כוס (100 גרם) גרעיני דלעת
חצי כוס (80 גרם) גרעיני חמניות
שליש כוס (75 גרם) צימוקים שחורים קטנים, חמוציות או אוכמניות מיובשות
רבע כוס (35 גרם) שומשום
חצי כפית קינמון
קורט מלח

הוראות הכנה

מרפדים תבנית בגודל 25 על 35 ס"מ בנייר אפיה. מחממים בסיר קטן סוכר, גולדן סירופ, חמאה ותרכיז תפוחים ומבשלים על אש קטנה תוך כדי בחישה מתמדת עד רתיחה עדינה. מסירים מהאש. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה בינונית. מוסיפים את תכולת הסיר לקערה עם היבשים ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטיחים בידיים מעט רטובות, מהדקים היטב ומשהים בצד לחצי שעה.
מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים 25 דקות. מקררים לפני החיתוך. מוציאים את העוגה על ידי הרמת שולי נייר האפייה, מעבירים לקרש חיתוך, חותכים למלבנים ושומרים בקופסה אטומה במקרר. הם טעימים יותר בטמפרטורת החדר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות