מתכון

חטיף אנרגיה טבעוני ללא אפייה

חטיף במרקם גמיש יחסית, מבין כולם הוא האהוב עלי

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
חטיף גרנולה ללא אפייה
צילום: לימור לניאדו תירו
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:15-20 מנות

פצפוצי אורז מלא הם אורז תפוח ואוורירי בדומה לשלווה, רק שהוא עשוי מאורז מלא וללא סוכר. אפשר להמיר את פצפוצי האורז בפתיתי קינואה קלויים. להשיג בחנויות טבע ובחלק מהמרכולים.

רכיבים

  • 3/4 כוס (100 גרם) שקדים
  • לא קלויים חתוכים גס
  • כוס פתיתי שיבולת שועל - קוואקר (לא דק או אינסטנט, עדיף אורגני)
  • כוס פצפוצי אורז מלא (אורז תפוח, לא ממותק)
  • חצי כוס (100 גרם) שומשום
  • לא קלוי
  • חצי כפית קינמון
  • קורט אבקת זנגביל
  • 225 גרם (חצי חבילה) תמרים מגולענים בוואקום
  • שליש כוס מים
  • רבע כוס מייפל, סילאן או דבש
  • רבע כוס ממרח שקדים או
  • טחינה גולמית

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-130 מעלות. מניחים את השקדים ופתיתי שיבולת השועל בתבנית וקולים 30 דקות, מערבבים מדי פעם. אפשר גם להשאיר אותם טבעיים, אבל אז החטיף יהיה פחות קראנצ'י. מעבירים לקערה בינונית. מוסיפים לקערה פצפוצי אורז, שומשום ותבלינים ומערבבים.
קוצצים את מחית התמרים לקוביות גדולות, מעבירים לסיר קטן, מוסיפים מים ומייפל. מחממים על אש קטנה ותוך כדי בחישה מתמדת עד שהתערובת חמה, חלקה וללא גושים. מכבים, מוסיפים ממרח שקדים ומערבבים. מוזגים את התערובת החמה על תערובת היבשים ומערבבים. מניחים בתבנית 25 על 20 ס"מ נייר אפיה ומשמנים קלות.
מעבירים את התערובת לתבנית ומשטיחים בידיים מעט רטובות, מהדקים היטב, מכסים בניילון נצמד ומניחים ספר כבד שמשמש כמשקולת. מקררים במקרר לכמה שעות או לילה (עם הספר). מוציאים את העוגה על ידי הרמת שולי נייר האפייה, מעבירים לקרש חיתוך, חותכים למלבנים ושומרים בקופסה אטומה במקרר או במקפיא. הם טעימים יותר בטמפרטורת החדר.

תגובות