קדירת בשר מטוסקנה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קדירת בשר מטוסקנה

קדירת בשר איטלקית, לה נוכחות עשירה וטעמים עמוקים

8-10 מנות דרגת קושי: קל
קדירת בשר מטוסקנה
לימור לניאדו תירו

השילוב המוצלח בין החציל לשעועית, יחד עם עושר התבלינים יוצר תבשיל טעים במיוחד, שנפלא להגישו ביום גשם כשהגוף דורש אוכל חם ומשביע.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

קילו שפיץ שייטל או אונטר ריב, חתוך לקוביות קטנות

חצי כוס שעועית לבנה קטנה, מושרת ללילה במים קרים
2 חצילים בינוניים בעלי קליפה מבריקה
6 כפות שמן זית
חצי כפית מלח ופלפל שחור
4 כפות שמן קנולה
2 כרישה, קצוצה לחצאי עיגולים
3 ענפי סלרי ללא העלים, קצוצים
6 שיני שום פרוסות
כף פפריקה מתוקה
כפית וחצי גרגירי קימל שלמים
כפית כמון טחון
חצי כפית פפריקה חריפה
כפית סוכר
כפית וחצי מלח גס
כפית וחצי פלפל שחור גרוס טרי
5 עגבניות בשלות קצוצות לקוביות גסות
צרור תימין
2 כוסות יין לבן יבש
כוס וחצי מים

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות. קולפים את החציל, תוך השארת מעט פסים מן הקליפה וחותכים לקוביות בינוניות. מניחים קוביות חצילים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מוסיפים 3 כפות שמן זית, חצי כפית מלח ופלפל, מערבבים וצולים 30-20 דקות עד הזהבה. מערבבים מדי פעם.

מחממים 2 כפות שמן קנולה בסיר רחב ושטוח ומטגנים חצי מקוביות הבשר עד השחמה. מעבירים לקערה. חוזרים על הפעולה עם החצי הנותר. מחממים 3 כפות שמן זית באותו הסיר ומטגנים כרישה וסלרי עד התרככות, מוסיפים שום ותבלינים ומטגנים דקה או עד שבוקע מהם ריח נעים. מוסיפים שעועית מסוננת ועגבניות ומטגנים שתי דקות. מוסיפים קוביות בשר, חצילים קלויים ותימין, מערבבים ומוסיפים יין ומים. מרתיחים, מכסים במכסה ומבשלים על אש קטנה ובעבוע עדין 3 שעות. מערבבים מדי פעם. לפני ההגשה מתקנים תיבול ומוסיפים מלח במידת הצורך.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות