סלט חצילים ביוגורט ועדשים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט חצילים ביוגורט ועדשים

הסלט הזה עולה על שולחני מדי שישי, הוא קל להכנה וטעמו עדין

8-10 מנות דרגת קושי: קל
סלט חצילים ביוגורט ועדשים. טעם עדין
לימור לניאדו תירו

נפלא לנגב את החצילים הרכים והלבנים האלה עם פרוסת חלה רכה שטבולה בשמן זית ומעט מלח.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

לחצילים:

5 חצילים
כף מיץ לימון
4 כפות שמן זית
2 כפות יוגורט כבשים או עיזים
חצי שן שום קצוצה קטן
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
 

לסלט עדשים:

רבע כוס עדשים שחורות מושרות לשעתיים במים קרים, מסוננות
10 צנוניות שטופות ומגוררות כס
חופן עלי אורוגולה או מיקרו נבטי אפונה
2 כפות שמן זית
כף מיץ לימון
רבע כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור

הוראות הכנה

מחממים תנור על החום הכי גבוה בתנור על תוכנית גריל. מניחים את החצילים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ודוקרים כל חציל 5-4 פעמים עם מזלג. צולים בחלקו העליון של התנור למשך 15 דקות, הופכים וצולים 15 דקות נוספות. מעבירים מיד לקרש חיתוך, פותחים את החציל ומרוקנים בכף עץ את בשר החציל למסננת, מטפטפים כמה טיפות מיץ לימון ומסננים, לפחות לשעה. מעבירים לקערה מתבלים בשאר החומרים ומעבירים לצלחת הגשה.

מכינים את הסלט: מוזגים מים קרים לסיר בינוני, מוסיפים עדשים ומרתיחים. מסירים את הקצף בעזרת כף רחבה ושטוחה. מבשלים ללא מכסה תוך בעבוע עדין 15-10 דקות, עד התרככות. מסננים ומעבירים לקערה. מוסיפים צנוניות אורוגולה ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל. עורמים את הסלט (ללא הרוטב שהצטבר בקערה) מעל החצילים ומגישים מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות