מרק עדשים עם ירקות שורש עטוף בבצק פריך שנאפה בתנור - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק עדשים עם ירקות שורש עטוף בבצק פריך שנאפה בתנור

מרק של השף סהר רפאל, ממסעדות כרמים

4 מנות דרגת קושי: בינוני
מרק עדשים עם ירקות שורש

הטעם האצילי, הפתיחות להגיש אותו טחון או שלם בצורה כפרית יוצרים מנה שניתן בכל פעם לגוון את צורת ההגשה שלה. הכיסוי במעטה של בצק פריך יוצר בעצם את מוטיב ההפתעה וכשמנפצים את הכיסוי לתוך המרק, מקבלים מנה כיפית, משביעה ובעצם ארוחה מלאה בקערה אחת.

4תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 2

רכיבים

1 כוס עדשים מושרות כשעה

1 בצל קצוץ

1 גזר קצוץ

1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות

1 ענף סלרי חתוך לקוביות

2 עגבניות חתוכות לקוביות

חצי כוס שמן זית

מלח

פלפל

3 שיני שום כתוש

תימין מעולעל

בצק עלים (חבילה סטנדרטית)

הוראות הכנה

מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל. מוסיפים את הגזר ושאר הירקות ומטגנים כ- 5 דקות.

מוסיפים את העדשים והשום, מתבלים במלח ופלפל מוסיפים כ- 1 ליטר מים.

מערבבים ומבשלים כ-45 דקות, עד התרככות העדשים והירקות.

מוסיפים מעט תימין מעולעל, טועמים ובודקים אם יש צורך בתיבול נוסף. אם חסר מעט נוזלים משלימים במהלך הבישול.

קורצים את בצק העלים כס"מ מעל גודל הכלי שבו נגיש את המרק, יוצקים את המרק לכלי ההגשה (שעמיד בהכנסה לתנור) מניחים את הבצק מעל ואופים ב-200 מעלות למשך כ-5 דקות ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות