מתכוןמתכון

מרק קרם תירס עם טורטליני מיוחד

מרק התירס הקלאסי עובר שדרוג והופך לקרמי ובמקום שפצל'ה - טורטליני במילוי שקדי עגל, שאפשר גם להסתדר בלעדיהם. מתכון של השף סהר רפאל, ממסעדות כרמים

סהר רפאל, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק קרם תירס עם טורטליני שקדי עגל
סהר רפאל, שף אורח

מרק שמחזיר אותי מעט לילדות, מגיל צעיר מאוד אהבתי תירס. החיבור שלו לטורטליני הופך אותו ליותר ממנה ראשונה. המרק הזה הוא מעט מתקתק, אבל מכיוון שהתירס פתוח מבחינת טעמים, אפשר לקחת אותו  לכל כיוון – אסייתי, כפרי וכו'. 

רכיבים

  • חצי ק"ג תירס רצוי טרי, אפשרי קפוא
  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 כפות חמאה (כ-40 גרם)
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח

לטורטליני:

  • 1 כוס קמח
  • 1 ביצה
  • 3 כפות מים
  • 100 גרם שקדי עגל (ניתן להמיר בבשר טחון, דג או כל מילוי שאוהבים)
  • קורט מלח

הוראות הכנה

מטגנים את הבצל בחמאה עד הזהבה, מוסיפים את התירס ומערבבים. מוסיפים את הסוכר והמלח ומבשלים כ- 5 דקות.

מוסיפים כ- 1 וחצי ליטר מים, מערבבים היטב ומבשלים כחצי שעה. מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים עד כדי מרקם חלק ובוזקים לתוך המרק תוך כדי רתיחה ובחישה.

צולים את השקדים במחבת עם מעט מלח, מצננים וקוצצים עם סכין.

מערבבים את מרכיבי הבצק של הטורטליני, מרדדים, קורצים עיגולים וממלאים. מורחים מעט ביצה על הקצה וסוגרים. מכניסים לתוך סיר המרק ל-2-3 דקות בישול.

מניחים את הטורטליני במרק ומגישים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ