מתכוןמתכון

מרק עגבניות עם קרוטוני בזיליקום מוגש בתוך עגבנייה

מרק של השף סער רפאל, ממסעדות כרמים

סהר רפאל, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מרק עגבניות עם קרוטוני בזיליקום מוגש בתוך עגבנייה
סהר רפאל, שף אורח
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:4 מנות

המרק עצמו מתאפיינים בטעמים מאוד עדינים והתוספת של קרוטוני הפוקצ'ה בתוספת הבזיליקום יוצר משחק של טעמים. גם הגשת המרק בתוך עגבנייה מהווה טוויסט, כיוון שאנחנו קודם כל אוכלים עם העיניים. בנוסף לכל, מרק זה גם מאוד בריא, עשיר בנוגדי חמצון ומחזק את הגוף, במיוחד בחורף.

רכיבים

  • 1.5 ק"ג עגבניות רצוי גדולות (4 למילוי והשאר למרק )
  • 2 גבעולי כרישה קצוצים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • מלח
  • פלפל
  • רבע כוס שמן זית
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף סוכר
  • 2 פרוסות לחם
  • חופן עלי בזיליקום
  • פרמזן מגורד
  • 4 פרוסות גבינה חצי קשה (גרוייר, מוצרלה, צהובה)

הוראות הכנה

לוקחים 4 עגבניות מסירים פרוסה עליונה ובעזרת כפית מוציאים את הפנים ושומרים להכנת המרק. מזליפים מעט שמן ומלח גס על העגבנייה ושומרים בטמפרטורת החדר.

בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הכרישה עד הזהבה. חותכים את שאר העגבניות לרבעים ומוסיפים לכרישה, יחד עם תוכן העגבניות שרוקנו. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את רסק העגבניות והפפריקה. מבשלים כ- 5 דקות,  מוסיפים את הסוכר ו-1 ליטר מים, מבשלים כ-25 דקות וטוחנים היטב.

להכנת הקרוטונים:

יוצרים קוביות מפרוסות הלחם, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. קוצצים את הבזיליקום ומוסיפים לקוביות הלחם. מערבבים ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 10 דקות.

בוזקים את המרק לתוך העגבנייה, מניחים קרוטונים בפנים, מכסים בפרוסת גבינה חצי קשה ואופים כ-5 דקות בחום גבוה.

תגובות