מרק עגבניות עם קרוטוני בזיליקום מוגש בתוך עגבנייה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק עגבניות עם קרוטוני בזיליקום מוגש בתוך עגבנייה

מרק של השף סער רפאל, ממסעדות כרמים

4 מנות דרגת קושי: בינוני
מרק עגבניות עם קרוטוני בזיליקום מוגש בתוך עגבנייה

המרק עצמו מתאפיינים בטעמים מאוד עדינים והתוספת של קרוטוני הפוקצ'ה בתוספת הבזיליקום יוצר משחק של טעמים. גם הגשת המרק בתוך עגבנייה מהווה טוויסט, כיוון שאנחנו קודם כל אוכלים עם העיניים. בנוסף לכל, מרק זה גם מאוד בריא, עשיר בנוגדי חמצון ומחזק את הגוף, במיוחד בחורף.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 2

רכיבים

1.5 ק"ג עגבניות רצוי גדולות (4 למילוי והשאר למרק )

2 גבעולי כרישה קצוצים

2 כפות רסק עגבניות

מלח

פלפל

רבע כוס שמן זית

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף סוכר

2 פרוסות לחם

חופן עלי בזיליקום

פרמזן מגורד

4 פרוסות גבינה חצי קשה (גרוייר, מוצרלה, צהובה)

הוראות הכנה

לוקחים 4 עגבניות מסירים פרוסה עליונה ובעזרת כפית מוציאים את הפנים ושומרים להכנת המרק. מזליפים מעט שמן ומלח גס על העגבנייה ושומרים בטמפרטורת החדר.

בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הכרישה עד הזהבה. חותכים את שאר העגבניות לרבעים ומוסיפים לכרישה, יחד עם תוכן העגבניות שרוקנו. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את רסק העגבניות והפפריקה. מבשלים כ- 5 דקות,  מוסיפים את הסוכר ו-1 ליטר מים, מבשלים כ-25 דקות וטוחנים היטב.

 

להכנת הקרוטונים:

יוצרים קוביות מפרוסות הלחם, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. קוצצים את הבזיליקום ומוסיפים לקוביות הלחם. מערבבים ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 10 דקות.

בוזקים את המרק לתוך העגבנייה, מניחים קרוטונים בפנים, מכסים בפרוסת גבינה חצי קשה ואופים כ-5 דקות בחום גבוה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות