מתכון

פולנטת תירס ופטריות

ריחנית, סמיכה ועשירה - הפולנטה המיוחדת של מסעדת אדמה בזכרון יעקב

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הארץ
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:קל
פולנטה עם פטריות

רכיבים

  • 1 כרשה חתוכה לטבעות
  • שן שום
  • 4 קלחי תירס טרי
  • 50 גרם חמאה (לא צהובה)
  • 190 מי"ל יין לבן
  • חצי ליטר חלב
  • חצי ליטר שמנת מתוקה
  • מלח
  • כוס ציר ירקות
  • 150 גרם מיקס פטריות- פורטובלו, שמפיניון, ארינג'י ועוד.
  • בצל לבן בינוני קצוץ
  • מלח
  • פלפל

הוראות הכנה

מאדים את התירס, הכרשה, השום והפטריות בחמאה למשך כמה דקות עד שהכרשה מתרככת. מוסיפים יין לבן, חלב, שמנת ומלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהנוזל מצטמצם והתבשיל נעשה סמיך. טועמים וממליחים לפי הצורך.

מעבירים לבלנדר וטוחנים למרקם דייסתי. אם יוצא סמיך מדי מוסיפים בהדרגה ציר ירקות (אפשר גם מים) בהתאם לצורך עד לקבלת מרקם דייסתי. 

במקביל מטגנים בצל בשמן זית עד שקיפות. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים כ-4-5 דקות. מתבלים במלח ופלפל.

מגישים את הפולנטה עם הפטריות החמות.

תגובות