מתכוןמתכון

ניוקי עם ראגו פטריות

המתכון האולטימטיבי לניוקי עם פטריות, חורפי ונהדר של מסעדת אדמה בזכרון יעקב

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מתכון לניוקי עם ראגו פטריות
הארץ
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

מנה זו מוגשת עם פטריית ארינג'י לקישוט שהיא פטרייה המגודלת במושב היוגב. ארינג'י היא פטרייה מאורכת ובשרנית שאינה מאבדת מנפחה בעת הבישול, עתירת ערכים תזונתיים וניתן להגישה מוקפצת בשמן זית בלבד.

רכיבים

לניוקי

  • 3 תפוחי אדמה מסוג דזירה
  • 2 ביצים
  • כוס קמח
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 1 כף מלח שטוחה

לראגו הפטריות

  • 150 גרם מיקס פטריות-  פורטובלו, שמפיניון, ארינג'י
  • פטרית ארינג'י לקישוט מוקפצת בשמן זית
  • בצל לבן בינוני קצוץ
  • מלח
  • פלפל

הוראות הכנה

להכנת הניוקי:

עוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 עד ריכוך. מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים בקערה למחית חלקה. מוסיפים את הביצים והקמח, מלח ושמן הזית ולשים היטב עד לקבל מרקם אחיד.

יוצרים מין גלילים דקים ומאורכים. אותם חותכים לחתיכות בגודל ס''מ. מעבירים למגש מקומח ולקירור במקרר למשך כ-30 דקות. בסיר עם מים רותחים ומעט מלח, מבשלים את הניוקי עד שהם צפים. מסננים.

להכנת הראגו:

מטגנים בצל בשמן זית עד שקיפות. מוסיפים את פטריות שמפיניון והפורטובלו ומקפיצים כ-4-5 דקות כך שהפטריות לא יאבדו את נפחן ויישארו פריכות. לקראת סיום מוסיפים את פטריות הארינג'י. מתבלים במלח ופלפל.

מקפיצים במחבת עם קוביית חמאה את הניוקי למשך 2 דקות. מוסיפים את הפטריות וממשיכים להקפיץ כדקה שתיים. מגישים עם פטריית ארינג'י מוקפצת בשמן זית מעל הניוקי.

תגובות