מתכון

דג עם קרם פטריות ודלעת אפויה

מוסר או דניס יהלמו היטב את המנה עם קרם פטריות עדין של מסעדת אדמה בזכרון יעקב

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הארץ
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
דג מוסר  עם קרם פטריות ודלעת אפויה

רכיבים

  • דג דניס או מוסר טרי מפולט

לקרם הפטריות

  • 100 גרם בצל קצוץ
  • 500 גרם פטריות שמפיניון חתוכות גס
  • מלח
  • פלפל
  • מיכל שמנת מתוקה
  • שן שום כתושה
  • שמן זית
  • חתיכה יפה של דלעת (כזו שקונים בסופר)

הוראות הכנה

במחבת מחממים שמן זית ומזהיבים את הבצל. מוסיפים פטריות ושום ומטגנים כ-3-4 דקות.

מוסיפים שמנת מתוקה ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים ומצמצמים.

מעבירים למעבד מזון וטוחנים עד למרקם חלק וקרמי.

להכנת הדלעת:

במגש אפייה מרוח בשמן זית מניחים פלח דלעת ומפזרים מלח גס. אופים בחום של 200 מעלות עד לריכוך.

להכנת הדג:

על מחבת חמה מורחים שמן זית על להבה בינונית. מניחים את הדג על צד העור. בוזקים מלח גס ומעט פלפל שחור וצורבים כ-6-7 דקות עד להזהבה.

מגישים את הדג על צלחת עם דלעת אפויה וקרם פטריות.

תגובות