מרק פטריות עשיר - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק פטריות עשיר

מרק פטריות חורפי, סמיך ועשיר של מסעדת אדמה בזכרון יעקב

דרגת קושי: קל
מרק פטריות
גיל אליהו
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 4

רכיבים

2 בצלים לבנים

שן שום

1 1/2 ק"ג מיקס פטריות יער, שמפיניון, פורטובלו חתוכות גס. למי שאוהב טעמים עזים מומלץ להוסיף פטריות יער מיובשות (שיטאקי/פוריצ'יני) לאחר שהושרו במים חמים, סוננו וקוצצו דק.

ליטר מים

500 מי"ל שמנת מתוקה

מלח

פלפל

שמן זית

הוראות הכנה

בסיר מטגנים בשמן זית בצל קצוץ ושן שום קצוצה עד שקיפות. מוסיפים את מיקס הפטריות ומטגנים מעט עד שהפטריות מפרישות נוזלים. מוסיפים ליטר מים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים שמנת מתוקה. מביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-5 דקות נוספות. מעבירים לבלנדר חצי מכמות הפטריות, טוחנים ומחזירים לסיר המרק. ממשיכים לבשל למשך כמה דקות. טועמים ומתקנים תיבול. ניתן לתבל במעט אגוז מוסקט למי שאוהב.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות