מתכון

מרק פטריות עשיר

מרק פטריות חורפי, סמיך ועשיר של מסעדת אדמה בזכרון יעקב

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הארץ
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל
מרק פטריות

רכיבים

  • 2 בצלים לבנים
  • שן שום
  • 1 1/2 ק"ג מיקס פטריות יער, שמפיניון, פורטובלו חתוכות גס. למי שאוהב טעמים עזים מומלץ להוסיף פטריות יער מיובשות (שיטאקי/פוריצ'יני) לאחר שהושרו במים חמים, סוננו וקוצצו דק.
  • ליטר מים (או ליטר ציר - ירקות או בשר)
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • מלח
  • פלפל
  • שמן זית

הוראות הכנה

בסיר מטגנים בשמן זית בצל קצוץ ושן שום קצוצה עד שקיפות.

מוסיפים את מיקס הפטריות ומטגנים מעט עד שהפטריות מפרישות נוזלים.

מוסיפים ליטר מים או ציר ומביאים לרתיחה.

מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים שמנת מתוקה. מביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-5 דקות נוספות.

שולפים מן המרק באמצעות מצקת או כף חלק מכמות הפטריות ומעבירים לבלנדר, טוחנים ומחזירים לסיר המרק. ממשיכים לבשל למשך כמה דקות. טועמים ומתקנים תיבול.

ניתן לתבל במעט אגוז מוסקט למי שאוהב.

תגובות