קובה טבעוני ממולא פטריות של בני סיידא - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קובה טבעוני ממולא פטריות של בני סיידא

מתכון מתוך הספר של בני סיידא - אוכל טבעוני: טעים ומהיר

30 יחידות דרגת קושי: קל
קובה ממולא פטריות, שקדים וצנוברים
דניאל לילה, מתוך הספר
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 7

רכיבים

לקובה:

 500 גרם (31/2 כוסות) בורגול דק

1 כוס קמח לבן

2 כפות שמן

מלח, פלפל שחור גרוס

מים לפי הצורך (כ-1/2 כוס)

שמן, לטיגון עמוק

 

למלית:

1/4 כוס שמן

2 בצלים גדולים, קצוצים דק

600 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות

100 גרם צנוברים, קלויים

50 גרם שקדים מולבנים

משובבים, קלויים

מלח, פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

להכנת הבצק:

שוטפים את הבורגול כמה פעמים בקערה גדולה עם מים. מסננים, סוחטים בין כפות הידיים ומשהים לשעה.

טוחנים את הבורגול הרטוב במטחנת בשר או במעבד–מזון בפולסים קצרים ומעבירים לקערה.

מוסיפים לבורגול את הקמח והשמן ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים בהדרגה את המים, ולשים ידנית לבצק אחיד שאינו דביק (כמות המים תלויה במידת הלחות של הבורגול).

להכנת המלית:

מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך בחישה כ-6 דקות עד להזהבה ועד שכל הנוזלים מתאדים. מכבים, מוסיפים את הצנוברים והשקדים ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים ומצננים.

 להכנת הקובה:

מחלקים את הבצק ל-30 כדורים. מרטיבים את כפות הידיים וצרים מכל כדור גליל. מחזיקים את הגליל בכף יד שמאל, טובלים במים את אצבע יד ימין (הקרובה לאגודל) ויוצרים בבצק גומה על ידי תנועות סיבוביות של האצבע. מקפידים שעובי הבצק יהיה שווה מכל הצדדים. ממלאים את הקובה במלית וסוגרים. מתקבל קובה מוארך ושמנמן. מכינים כך את כל כדורי הבצק.

 מחממים שמן לטיגון עמוק (בגובה 4 ס"מ) ומטגנים בכל פעם מספר קובות עד להשחמה. מניחים על מגבות–נייר לספיגת עודפי השמן, מגישים חם, עם טחינה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות