מתכון

סינייה כרובית ופטריות בטחינה של בני סיידא

מתכון לסינייה טבעונית מתוך הספר של בני סיידא - אוכל טבעוני: טעים ומהיר

בני סיידא
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
בני סיידא
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות , תבנית לא מתפרקת בקוטר 28 ס"מ
סינייה כרובית ופטריות בטחינה, צנוברים וסומק

רכיבים

לכרובית

  • 1 כרובית בינונית, מפורקת לתפרחות קטנות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח גס, פלפל שחור גרוס
  • 1 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
  • 2 כפות עלי תימין, מופרדים מהגבעולים

לפטריות

  • 2 כפות שמן זית
  • 500 גרם פטריות שמפיניון זעירות
  • מלח ופלפל שחור גרוס

לטחינה

  • 1/2 1 כוסות טחינה גולמית
  • מלח
  • מיץ מ-2 לימונים
  • 1/2 1 כוסות מים קרים
  • 1 כפית סומק

להגשה

  • 100 גרם צנוברים, קלויים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה

הוראות הכנה

מחממים תנור מראש ל-200 מעלות. שמים בתבנית את כל מרכיבי הכרובית, מערבבים היטב ומשטחים לשכבה אחידה. אופים כ-25 דקות עד שהכרובית מזהיבה, במהלך האפייה מערבבים פעמיים את הכרובית בתבנית.

מחממים במחבת את שמן הזית ומקפיצים את הפטריות 5 דקות עד להזהבה. מתבלים במלח ופלפל. מערבבים עם הכרובית ומסדרים בשכבה אחידה בתבנית הסינייה.

להכנת הטחינה:

מערבבים את הטחינה עם המלח ומיץ הלימון, ומוסיפים בהדרגה את המים לקבלת טחינה סמיכה מעט. יוצקים את הטחינה על הכרובית ומפזרים מעל את הסומק.

אופים כ-10 דקות רק עד שהטחינה מתחממת. מפזרים מעל את הצנוברים והפטרוזיליה ומגישים מייד.

תגובות