סינייה כרובית ופטריות בטחינה של בני סיידא - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סינייה כרובית ופטריות בטחינה של בני סיידא

מתכון לסינייה טבעונית מתוך הספר של בני סיידא - אוכל טבעוני: טעים ומהיר

6 מנות , תבנית לא מתפרקת בקוטר 28 ס"מ דרגת קושי: קל
סינייה כרובית ופטריות בטחינה, צנוברים וסומק
דניאל לילה, מתוך הספר
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

לכרובית:

1 כרובית בינונית, מפורקת לתפרחות קטנות

1/4 כוס שמן זית

מלח גס, פלפל שחור גרוס

1 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ

2 כפות עלי תימין, מופרדים מהגבעולים

 

לפטריות:

2 כפות שמן זית

500 גרם פטריות שמפיניון זעירות

מלח ופלפל שחור גרוס

 

לטחינה:

1/2 1 כוסות טחינה גולמית

מלח

מיץ מ-2 לימונים

1/2 1 כוסות מים קרים

1 כפית סומק

 

להגשה:

100 גרם צנוברים, קלויים

1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה

הוראות הכנה

מחממים תנור מראש ל-200 מעלות. שמים בתבנית את כל מרכיבי הכרובית, מערבבים היטב ומשטחים לשכבה אחידה. אופים כ-25 דקות עד שהכרובית מזהיבה, במהלך האפייה מערבבים פעמיים את הכרובית בתבנית.

מחממים במחבת את שמן הזית ומקפיצים את הפטריות 5 דקות עד להזהבה. מתבלים במלח ופלפל. מערבבים עם הכרובית ומסדרים בשכבה אחידה בתבנית הסינייה.

להכנת הטחינה:

מערבבים את הטחינה עם המלח ומיץ הלימון, ומוסיפים בהדרגה את המים לקבלת טחינה סמיכה מעט. יוצקים את הטחינה על הכרובית ומפזרים מעל את הסומק.

אופים כ-10 דקות רק עד שהטחינה מתחממת. מפזרים מעל את הצנוברים והפטרוזיליה ומגישים מייד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות