בורקס פטריות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון בורקס פטריות

זה אינו בדיוק הבורקס שהגישו במסיבות בר־מצווה באולמות האירועים של שנות ה80

דרגת קושי: קל
בורקס פטריות
דן פרץ

הפטנט פשוט: שכבות הפילו התחתונות נספגות בנוזלים המופרשים מן הפטריות שנצרבו במחבת ואילו השכבה העליונה הופכת לפריכה וזהובה בעת האפייה. כיוון שמקפידים להוסיף שכבות בצק גם במרכז המאפה, הן כמעט נמסות אל המילוי והופכות אותו לסמיך ואחיד.

בבישול המילוי אין משתמשים בנוזלים כלל ומוסיפים רק מעט קמח, שיספוג את נוזלי הפטריות המצטברים במחבת. התוצאה היא מעין פאי פילו בטעמי אדמה מתקתקים, שתוכו אינו רך מדי והוא טעים כמו טיול ביער ביום גשם.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 1

רכיבים

1 בצל

¼ כוס (60 מיליליטר) שמן זית לטיגון, ועוד ¼ כוס לאפייה

750 גרם פטריות מסוגים שונים

1 כף קמח

½ כפית תימין יבש

מלח אטלנטי

פלפל שחור גרוס

250 גרם (חצי חבילה) עלי פילו

הוראות הכנה

קוצצים את הבצל, מעבירים למחבת עם שמן הזית ומטגנים על להבה גבוהה עד שהבצל הופך לשקוף. חותכים את הפטריות לקוביות גדולות, מוסיפים למחבת ומערבבים בכף עץ. ממשיכים בטיגון הפטריות על להבה גבוהה עד שהן מאבדות מנפחן ונצרבות היטב.

מוסיפים את הקמח והתימין אל המחבת ומערבבים בכף עץ עד שהנוזלים שהצטברו מסמיכים מעט. מתבלים במלח ובפלפל ומסירים מהאש.

פורסים את בצק הפילו על משטח העבודה ומכסים במגבת לחה כדי שהדפים לא יתייבשו. משמנים תבנית פאי עגולה או תבנית חרס נמוכת שוליים במעט שמן זית ואת יתר השמן מעבירים לקערה. מניחים דף פילו על התבנית ומהדקים אל התחתית כך שהשוליים נופלים מחוץ לתבנית. מורחים מעט שמן זית על הבצק בעזרת מברשת ומניחים מעל דף נוסף כך שאינו חופף לקודמו, אלא מסובב מעט. משמנים גם אותו וחוזרים על הפעולה עם שישה דפים נוספים, כל אחד מונח מעט בסיבוב לעומת קודמו כך שהשוליים הנופלים מחוץ לתבנית מכסים את כל שולי התבנית.

מעבירים חצי מכמות הפטריות המטוגנות אל התבנית ומשטחים לשכבה אחידה. מניחים מעל דף פילו נוסף, משמנים בעזרת מברשת ומעליו מניחים שלושה דפים נוספים, גם הם בסיבוב האחד כלפי השני ושוליהם נופלים אל מחוץ לתבנית.

מעבירים לתבנית את יתרת הפטריות ומסדרים בשכבה אחידה. מקפלים בעדינות את שולי הדפים מעל הפטריות כך שיכוסו כליל ומקפידים שהדפים לא יישברו בשולי התבנית. משמנים את הכיסוי במעט שמן ומוודאים שהמאפה כולו מכוסה היטב. אם יש צורך, מוסיפים עוד עלה פילו או שניים לכיסוי.

מעבירים לתנור שחומם מראש ל–220 מעלות למשך כ–25 דקות עד שהמאפה מזהיב והכיסוי הופך לפריך במיוחד. חותכים פרוסות מן המאפה ומגישים מיד, עם סלט עגבניות קצוץ או גבינה לבנה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות