מתכון

קציצות בשר ואגוזים בפטריות

קציצות פשוטות במיוחד להכנה, שמקבלות את טעמן הייחודי מרוטב הפטריות העשיר שבו הן מבושלות

הדיי עפאים
צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קציצות בשר ואגוזים בפטריות
צילום: דן פרץ
הדיי עפאים
צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:קל

השימוש בפטריות שיטאקה עזות טעם ובאגוזים בתערובת הבשר הופך את מרקם הקציצות לגמיש יותר, ואילו הכוסברה והנענע מעניקות להן רעננות.

ככל שמרבים להשתמש במינים שונים של פטריות בהכנת הרוטב, כך יהיו טעמיו עשירים יותר ומראהו מלבב. על עניין היין, כרגיל, אין להתפשר. משתמשים ביין מצוין, כזה שבקיץ היינו שותים אחר הצהריים על המרפסת.

רכיבים

לקציצות

  • 8–10 פטריות שיטאקה יבשות
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 100 גרם אגוזי מלך טחונים
  • 12 גבעולי פטרוזיליה
  • עלים מ-3 גבעולי נענע
  • 2 כפות כוסברה יבשה
  • 3 שיני שום
  • 1 ביצה
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס

לרוטב

  • 500 גרם פטריות מסוגים שונים
  • 500 מיליליטר יין לבן יבש טוב
  • 2 גבעולי תימין
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

משרים את פטריות השיטאקה במים רותחים כחצי שעה, מוציאים, סוחטים מעט וקוצצים דק. נותנים את הבשר בקערה ומוסיפים אליו את הפטריות והאגוזים. קוצצים את הפטרוזיליה ועלי הנענע ומוסיפים אל הקערה יחד עם הכוסברה היבשה. מועכים את השום ומוסיפים גם אותו ואת הביצה. מערבבים הכל בעזרת כפות הידיים לתערובת אחידה, מתבלים במלח ובפלפל ומניחים במקרר למשך כשעה.

חותכים את הפטריות לפרוסות דקות ומעבירים לסיר עם היין הלבן והתימין. מביאים לרתיחה על להבה בינונית ומנמיכים את הלהבה. מכסים את הסיר ומבשלים כ–20 דקות, עד שהפטריות הופכות לרכות במיוחד ונוזליהן מתערבבים עם היין. טועמים, מתבלים במלח ובפלפל וממשיכים בבישול.

בכפות ידיים רטובות קורצים מן הבשר קציצות בגודל אגוז מלך. מעבירים את הקציצות אחת אחרי השנייה אל נוזלי הרוטב וממשיכים בבישול אטי כ–25 דקות נוספות, עד שהקציצות מוכנות ונספגות ביין ובפטריות.

מגישים עם פטוצ'יני או דפי לזניה מבושלים במים וכוס יין אדום.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ