קציצות בשר ואגוזים בפטריות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קציצות בשר ואגוזים בפטריות

קציצות פשוטות במיוחד להכנה, שמקבלות את טעמן הייחודי מרוטב הפטריות העשיר שבו הן מבושלות

דרגת קושי: קל
קציצות בשר ואגוזים בפטריות
דן פרץ

השימוש בפטריות שיטאקה עזות טעם ובאגוזים בתערובת הבשר הופך את מרקם הקציצות לגמיש יותר, ואילו הכוסברה והנענע מעניקות להן רעננות.

ככל שמרבים להשתמש במינים שונים של פטריות בהכנת הרוטב, כך יהיו טעמיו עשירים יותר ומראהו מלבב. על עניין היין, כרגיל, אין להתפשר. משתמשים ביין מצוין, כזה שבקיץ היינו שותים אחר הצהריים על המרפסת.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 1

רכיבים

לקציצות:

8–10 פטריות שיטאקה יבשות

500 גרם בשר בקר טחון

100 גרם אגוזי מלך טחונים

12 גבעולי פטרוזיליה

עלים מ-3 גבעולי נענע

2 כפות כוסברה יבשה

3 שיני שום

1 ביצה

מלח אטלנטי

פלפל שחור גרוס

 

לרוטב:

500 גרם פטריות מסוגים שונים

500 מיליליטר יין לבן יבש טוב

2 גבעולי תימין

מלח אטלנטי

פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

משרים את פטריות השיטאקה במים רותחים כחצי שעה, מוציאים, סוחטים מעט וקוצצים דק. נותנים את הבשר בקערה ומוסיפים אליו את הפטריות והאגוזים. קוצצים את הפטרוזיליה ועלי הנענע ומוסיפים אל הקערה יחד עם הכוסברה היבשה. מועכים את השום ומוסיפים גם אותו ואת הביצה. מערבבים הכל בעזרת כפות הידיים לתערובת אחידה, מתבלים במלח ובפלפל ומניחים במקרר למשך כשעה.

חותכים את הפטריות לפרוסות דקות ומעבירים לסיר עם היין הלבן והתימין. מביאים לרתיחה על להבה בינונית ומנמיכים את הלהבה. מכסים את הסיר ומבשלים כ–20 דקות, עד שהפטריות הופכות לרכות במיוחד ונוזליהן מתערבבים עם היין. טועמים, מתבלים במלח ובפלפל וממשיכים בבישול.

בכפות ידיים רטובות קורצים מן הבשר קציצות בגודל אגוז מלך. מעבירים את הקציצות אחת אחרי השנייה אל נוזלי הרוטב וממשיכים בבישול אטי כ–25 דקות נוספות, עד שהקציצות מוכנות ונספגות ביין ובפטריות.

מגישים עם פטוצ'יני או דפי לזניה מבושלים במים וכוס יין אדום.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות