מתכוןמתכון

קסדייה מקסיקנית עם עוף ואבוקדו

מאכלי בצק ממולאים מככבים במטבחים שונים ברחבי העולם והקסדייה היא נציגת המטבח המקסיקני. כך תכינו אותה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קרדיט: דודו בכר
מתן שופן
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:10 יחידות

לרוב המונח מתייחס לטורטיות במילוי גבינה מותכת, אבל במקסיקו קיים מאכל אחר באותו שם המזכיר במידה רבה את הארפה הוונצואלי. מדובר בבצק תירס בצורת חצי סהר הממולא במגוון מילויים ונכנס לטיגון עמוק. כאן, במתכון שלי בהשראת הבישול של דור ונגר, הגרסה כוללת צריבה בלבד על מחבת. להכנת הבצק דרוש קמח תירס לבן, שניתן להשיג בשווקים או בחנויות מתמחות, ולא זה הצהוב הנפוץ והזול יותר. מחירו נע סביב 35 שקלים לקילוגרם, אך הוא משביע במיוחד.

רכיבים

למילוי

  • 1 חזה עוף
  • 1 אבוקדו קטן
  • 2 בצלי שאלוטס
  • רבע צרור (כתריסר גבעולים) כוסברה
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • קורט מלח

לבצק

  • 2 כוסות קמח תירס לבן
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 1 כוס מים רותחים
  • 1 כוס מים פושרים

לצריבה

  • שמן קנולה לשימון המחבת

הוראות הכנה

הכנת המילוי:

על אש גדולה ובסיר קטן, מביאים מים (כליטר) לרתיחה. מניחים בתוכם את חזה העוף ומבשלים למשך רבע שעה לפחות או עד שהוא מבושל לחלוטין (מומלץ לפרוס באמצע ולוודא זאת). במקביל קולפים את האבוקדו וחותכים לקוביות קטנות או מועכים. קולפים את השאלוטס וקוצצים אותם דק מאוד. שוטפים את הכוסברה וקוצצים. מעבירים את הירקות לקערה וסוחטים פנימה את מיץ הלימון. מפוררים את חזה העוף החלוט בידיים או בעזרת סכין. מעבירים גם כן לקערה ומוסיפים את התבלינים (פפריקה מעושנת ומלח). מערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול. הטעמים צריכים להיות עזים מאחר שמדובר במילוי שייעטף בבצק שיטשטש מעט את הטעמים.

הכנת הבצק:

מניחים בקערה את קמח התירס הלבן והמלח. יוצקים פנימה את המים הרותחים והפושרים ומניחים בצד ל-5 דקות. מערבבים במזלג או כף ואז עוברים ללוש עם הידיים. אמור להתקבל בצק גמיש כמו פלסטלינה רכה מאוד. אם יבש, מוסיפים מים. אם רטוב מדי, מוסיפים עוד קמח תירס.

הרכבה והכנה:

קורצים מהבצק חתיכה בגודל ככדור טניס. מהדקים לכדור ומשטחים אותו לעיגול בקוטר כ-15 ס"מ על גבי נייר אפייה (כדי שלא יידבק). חשוב להדק היטב כדי שייווצרו כמה שפחות סדקים. מניחים מן המלית על מחצית מעיגול הבצק ומשטחים אותה. מקפלים את עיגול הבצק לחצי ומהדקים היטב את השוליים (חשוב שחצי הסהר יהיה שטוח, אחרת הצריבה במחבת לא תהיה אחידה). חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמלית. על אש בינונית מחממים 1-2 כפות שמן קנולה. צורבים את הקסדיות עד להזהבה מלאה משני הצדדים. מומלץ לחדש מדי פעם את השמן במחבת (אפשר כמובן להמיר את הצריבה במחבת לטיגון בשמן עמוק). מוציאים לנייר סופג ומגישים חם.

קסדייה עוף ואבוקדו
צילום: מתן שופן

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ