אמפנדס ארגנטינאי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון אמפנדס ארגנטינאי

30 יחידות דרגת קושי: קל
אמפנדס
מתן שופן

 

מתכון של דור ונגר לבצק, הכולל שימוש בשומן בקר מזוקק. ניתן לקנות שומן בקר כמעט בכל קצבייה, וכדי לזקק אותו, בדומה לחמאה מזוקקת, ממיסים את השומן בתוך סיר על אש קטנה מאוד ולאחר מכן מסננים וזורקים את המשקעים שנוצרו. משתמשים רק בנוזל השומן. אפשר כמובן להמיר בשומן אחר, כמו חמאה רגילה או מזוקקת שממיסים. ונגר מסביר שמילוי האמפנדס בפירות ים או דגים פחות מוכר בארץ, אך שכיח מאוד בקו החוף של ארגנטינה.

3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

שמן לטיגון

 

למילוי:

1 ראש שום

1-2 בצל, קלוף

1 ק"ג שרימפס, מנוקים ומקולפים

2 כפות הריסה

עלים מצרור זעתר

עלים מ-1/2 צרור טימין

צרור פטרוזיליה, קצוצה

2 כפיות לימון כבוש, קצוץ

קורט מלח ופלפל

 

לבצק:

1 ק"ג קמח מנופה

5 כפיות (50 גרם) מלח

200 גרם שומן בקר מזוקק ומומס (או שומן אחר, כמו חמאה מומסת)

3/4 כוס (200 מ"ל) מים חמים

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

מניחים את הקמח והמלח בקערה, מערבבים קלות ומוסיפים את הנוזלים. מערבבים ומאחדים לבצק. חשוב לא ללוש יותר מדי. מכסים ומכניסים למנוחה של לילה (או 4-5 שעות) במקרר כדי שיהיה נוח יותר לעבודה.

הכנת המילוי:

מתחילים בהכנת שום ובצל קונפי מהיר. מפרקים את ראש השום לשיניים (לא מקלפים) ומעבירים לסיר קטן יחד עם הבצל. יוצקים פנימה שמן קנולה עד כיסוי ומבשלים על אש נמוכה למשך כ–20 דקות (או עד ששיני השום מתרככות). מסננים את השום והבצל ושומרים את השמן בצד. בכלי אידוי מאדים את בשר השרימפס אידוי קצר מאוד עד חצי בישול בלבד (בהמשך השרימפס ממשיכים להתבשל בזמן הטיגון). קוצצים את השרימפס ומעבירים לקערה עם שאר החומרים: הריסה, עשבי תיבול, מלח, פלפל, שום קונפי (קלוף וקצוץ גס), בצל קונפי (קצוץ גס) ולימון כבוש. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. סוחטים את הנוזלים מהמלית או מניחים במסננת כדי שתגיר את נוזליה.

הרכבה וטיגון:

מקמחים מעט משטח עבודה. קורצים מהבצק חתיכה בגודל כביצה. מרדדים לעיגול בקוטר כ-12 ס"מ. מניחים מן המלית על מחצית העיגול, מקפלים לחצי ומהדקים היטב את הקצוות (אפשר להשתמש בשיני מזלג לצורך המשימה). חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמלית. בסיר קטן מחממים את השמן שבו בישלנו את השום והבצל על אש בינונית. כאשר השמן חם מאוד אך לא מעלה אדים או עשן (אם יש מדחום, הטמפרטורה צריכה להיות סביב ה-180 מעלות), מטגנים את האמפנדס במשך 3 דקות עד שהם זהובים ויפים. מוציאים לנייר סופג ומגישים חם (מומלץ לצד צ'ימיצ'ורי).



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות