קלצונה איטלקי קלאסי כמעט - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קלצונה איטלקי קלאסי כמעט

אוכל מאוד פשוט, נגיש וקל שאוכלים עם הידיים. מי צריך יותר מזה? מתכון של דור ונגר

10-15 יחידות דרגת קושי: קל
קלצונה מוצרלה עגבניות בזיליקום
מתן שופן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 2

רכיבים

לבצק:

1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח

1 כפית (10 גרם) מלח

1 כפית (10 גרם) סוכר

15 גרם שמרים טריים

1/4 1 כוס (300 מ"ל) מים

1 כף שמן זית

 

למילוי:

1 כף שמן זית

4 עגבניות (עדיף מסוגים שונים), עדיף קלופות, חתוכות גס

1/2 בצל לבן, חתוך לקוביות קטנות

3-4 שיני שום, קלופות וקצוצות

עלים מ–3-4 ענפי אורגנו

1/4 כפית סוכר חום (דמררה)

קורט מלח ופלפל שחור גרוס

500 גרם מוצרלה

צרור בזיליקום

 

לאפייה:

חופן סולת

שמן זית או ביצה טרופה להברשה

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

מעבירים לקערה את הקמח והמלח ומערבבים קלות. מוסיפים את השמרים ומערבבים. מוסיפים את הנוזלים ומאחדים לבצק. לשים היטב במשך 10 דקות לפחות (ניתן לבצע את השלב הזה גם במיקסר, כמובן). מכסים ומתפיחים למשך שעה או עד שהבצק מכפיל את עצמו. פותחים את הבצק, לשים מעט וקורצים ל–10-15 חתיכות. מכדררים כל חתיכה ומניחים על מגבת. עוטפים במגבת ומתפיחים למשך שעה או עד שגודלם מוכפל.

הכנת המילוי:

אפשר להשתמש ברוטב עגבניות מוכן, או להכין בזריזות. בסיר קטן או מחבת מחממים שמן זית, מוסיפים את העגבניות הקצוצות, הבצל, השום, התבלינים והסוכר. מבשלים כ-5 דקות. מוסיפים את עלי האורגנו וטוחנים במוט בלנדר לרוטב חלק.

הרכבה ואפייה:

מחממים תנור לחום מקסימלי כאשר התבנית כבר בפנים, כדי שתהיה לוהטת כשנניח בה את הקלצונה. מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים כל כדור בצק לעיגול בקוטר 20-25 ס"מ. מורחים 1 כף מרוטב העגבניות על מחצית העיגול ומניחים מעל קרעי מוצרלה (כ-50 גרם לכל מאפה) וכ-5 עלי בזיליקום. מקפלים את עיגול הבצק לחצי ומהדקים היטב את הקצוות. מברישים בשמן זית או ביצה טרופה, מפזרים סולת על התבנית בתנור (כדי שהמאפים לא יידבקו) ומניחים על התבנית. אופים כ–5 דקות. אם יש בנמצא, ונגר ממליץ לאפות בתוך מחבת ברזל (כמו התבנית, גם אותה מכניסים מראש לתנור כדי שתספוג את החום).



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות