מתכון |

בולונז פטריות

גרסה קצת אחרת ובכל זאת מוכרת לרוטב בולונז, עם חיזוק מפתיע בדמות פטריות שמעמיקות את הטעם ומתאימות בדיוק לימים המתקררים

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות

רכיבים

  • חצי קילו בשר בקר טחון גס (פאלדה, צוואר, שייטל, באבט ¬ כל שילוב יתאים)

  • 2 כפות שמן זית

  • 4 בצלצלי שאלוט קצוצים לקוביות קטנות

  • 5 שיני שום קצוצות לקוביות קטנות

  • 2 ענפי סלרי פרוסים לחצאי עיגולים

  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות

  • 3 ענפי תימין קשורים בחוט קשירה יחד עם 2 עלי דפנה

  • 15 עגבניות שרי חצויות

  • 4 פטריות "מלך היער" פרוסות לחצאי עיגולים או 6 פורטובלו פרוסות

  • סלסילת פטריות שמפיניון או מיני חורש, מנוגבות במגבת נייר

  • 2 סלסילות פטריות שימג'י לבנות או חומות (אין צורך לנגבם)

  • 500 גר' פטוצ'יני מבושל לרמת אל דנטה

רוטב

  • 2 כפות סויה

  • 3 כפות רסק עגבניות

  • כוס יין לבן יבש

  • חצי כוס מים

  • חצי כפית פלפל שחור גרוס

  • חצי כפית מלח

  • חצי כפית אורגנו

  • צ'ילי גרוס לפי הטעם

הוראות הכנה

במחבת עמוקה מטגנים בשמן זית את בצלצלי השאלוט והסלרי עד השחמה קלה. מוסיפים גזר, שום ואת ענפי התימין הקשורים עם עלי הדפנה, מטגנים שתי דקות. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד התפוררותו והשחמתו. מוסיפים עגבניות ואת חומרי הרוטב ומתבלים. מרתיחים ומבשלים מכוסה על להבה קטנה שעה. מוסיפים פטריות וממשיכים בבישול עוד חצי שעה. מגישים מעל פסטה עם פרמז'ן וכוס יין אדום.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ