מתכון

סלט חם של פטריות ובורגול

מאז שהגיעו השימג'י לישראל אני מגישה את הסלט הנפלא הזה בכל הזדמנות. ללא ספק זהו הסלט הראשון שנגמר בארוחה, מעדן אמיתי שכולם אוהבים

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4-6 מנות
סלט חם של פטריות ובורגול

רכיבים

  • 2בצלים פרוסים לחצאי עיגולים דקים
  • 2 כפות שמן
  • חצי כוס בורגול בינוני
  • 2 סלסילות פטריות שימג'י
  • סלסילת פטריות בייבי פורטובלו (מיני חורש)
  • כף וחצי חומץ בלסמי מצומצם
  • חצי כפית פלפל שחור
  • רבע כפית כמון
  • חצי כפית ועוד טיפה מלח
  • 50 גרם פטה מגוררת

הוראות הכנה

במחבת גדולה ועמוקה או ווק שמים שמן ומטגנים בצל על להבה בינונית נמוכה עד קבלת צבע חום עמוק. בוחשים מדי פעם. בינתיים שמים בקערה בינונית בורגול. ממלאים את הקערה במי ברז חמים, מערבבים מעט ושופכים את מי השטיפה. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. מסננים את רוב מי השטיפה, מלבד כמות של 2 כפות. מניחים לבורגול לתפוח למשך 20 דקות. מערבבים מפעם לפעם. לאחר 20 דקות טועמים, אם הבורגול מעט קשה מוסיפים עוד כף או שתיים מים חמים ומשהים לעשר דקות.
לאחר שהבצלים התקרמלו מגבירים את הלהבה, מוסיפים פטריות ומקפיצים שתי דקות. מוזגים בלסמי ותבלינים ומקפיצים למשך דקה. מוסיפים בורגול וממשיכים בהקפצה למשך חמש דקות. מתקנים תיבול ומגישים חם עם פטה מגוררת.

תגובות