סקונס קלאסיות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סקונס קלאסיות

בכל רחבי בריטניה הגדולה "סקונס" היא מלה גנרית ללחמניות בשלל טעמים, צורות ומרקמים

12 סקונס קטנות 
או 6 גדולות דרגת קושי: קל
סקונס
לימור לניאדו תירוש

הסקונס לסוגיהן צנועות במראה ובטעם, ולכאורה אין להן ההוד וההדר של אחיהן שמעבר לים — מאפי הבוקר הצרפתיים. אלא שבכך טמון למעשה גם יתרונן: אופן ההכנה שלהן פשוט וקצר, הן זמינות אם כך, ויותר מכל — מדיפות ריח מתוק שעוטף ומרגיע.

המכנה המשותף של הסקונס למיניהן הוא אופן ההתפחה שלהן: באמצעות תגובה כימית הנוצרת בין סודה לשתייה ו/או ואבקת אפייה לחומר שיש בו חומציות, כמו מיץ לימון, חומץ, רוויון, שמנת חמוצה או יוגורט. בניגוד ללחמניות, מאפינס ומאפי בוקר כמו בריוש או קרואסון, לסקונס מרקם פריך, ולכן ערבוב הבצק צריך להיות מהיר וקצר מאוד. איחוד מהיר של חומרי הבצק יבטיח שהלחמניות הקטנות ייצאו פריכות ובעלות קרום מתפצח. חשוב לדעת שלבצק יש נטייה להתייבש (אולי בשל כך יצא להן שם רע אצלנו), ועל כן מומלץ להבריש אותן בשמנת ובסוכר (או במלח) לפני האפייה. כך יישמר הקרום הפריך והתוך יהיה רך ולח. והחשוב מכל, סקונס אוכלים מיד בתום האפייה — חמות ומרוחות בנדיבות בחמאה רכה או בשמנת חמוצה, לצד תלולית ריבה מתוקה, סמיכה ומבריקה. איזה כיף לנו, אמרתי?

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

210 גרם (כוס וחצי) קמח מנופה (עדיף קמח ייעודי לעוגות)

3 כפות (40 גרם) סוכר לבן

1 ו-1/2 כפיות אבקת אפייה

1/4 כפית סודה לשתייה

קורט מלח

1/4 כוס (60 מל) שמנת מתוקה

2 כפות (50 גרם) שמנת חמוצה

100 גרם (חצי כוס) צימוקים שחורים קטנים

 

להברשה:

2—3 כפות שמנת מתוקה,

2 כפות סוכר לבן או סוכר גבישי לאפייה

הוראות הכנה

מקפיאים את קוביות החמאה לעשר דקות במקפיא. בינתיים מנפים לקערת המערבל עם וו הגיטרה קמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח, ומערבלים קלות במהירות נמוכה. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבלים דקה או שתיים עד לקבלת תערובת פירורית לא אחידה. תוך כדי ערבול אטי מוסיפים שמנת מתוקה בזילוף אטי ואז את השמנת החמוצה לסירוגין עם הצימוקים. מערבלים מעט, רק עד שהמסה סופגת את הנוזלים אבל נשארת פירורית, לחה ולא אחידה (אם נותרו עודפי קמח מוסיפים עוד כף או שתיים שמנת מתוקה). פורשים על משטח העבודה ניילון נצמד ומעבירים אליו את פירורי הבצק. מאחדים אותם עם הידיים (רק עד שהם נדבקים לבצק) ומשטיחים לדיסקית בעובי 1.5 ס"מ (לסקונס קטנטנות) או בעובי 2.5 ס"מ (לגדולות יותר). מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר שלוש שעות, עדיף לילה שלם. חותכים לעיגולים בעזרת קורצן (קוטר של 6 ס"מ לקטנות ושל 8 ס"מ לגדולות). את שאריות הבצק אוספים שוב לכדור, משטיחים על גבי ניילון, מצננים רבע שעה במקפיא וקורצים. אפשר להעביר את עיגולי הסקונס למקפיא (הסקונס יישמרו שם בקופסה אטומה לפחות חודש). מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים את עיגולי הסקונס במרווחים זה מזה. מברישים בשמנת מתוקה, זורים סוכר ואופים 20-18 דקות. אם אופים את הסקונס בעודן קפואות, מוסיפים 5 דקות לזמן האפייה. הכי טעים לאכול אותן ביום האפייה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות