מתכון

סקונס שוקולד וחמוציות

אם בא לכם משהו שבין סקונס לעוגייה, אלו הסקונס שלכם. הן לא תופחות הרבה והבצק שלהן כל כך עשיר ומושלם שאין צורך למרוח אותן בחמאה או בריבה

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:20 סקונס קטנות
סקונס שוקולד וחמוציות
צילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • 1/2 כוס (80 גרם) חמוציות
  • 1 כף פורט, או קרם דה קסיס, או יין קידוש מתוק
  • 70 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 175 גרם (כוס ורבע) קמח מנופה (עדיף קמח ייעודי לעוגות)
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 100 מ"ל (שליש כוס + 2 כפות) שמנת מתוקה
  • 50 גרם שוקולד מריר איכותי קצוץ גס

להברשה

  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • 1 כף אבקת סוכר

הוראות הכנה

משרים את החמוציות בפורט חצי שעה, מערבבים מדי פעם. מקפיאים את קוביות החמאה עשר דקות במקפיא. בינתיים מנפים לקערת המערבל עם וו הגיטרה קמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח, ומערבלים קלות במהירות נמוכה. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבלים דקה או שתיים עד לקבלת תערובת פירורית לא אחידה. תוך כדי ערבול אטי מוסיפים שמנת מתוקה בזילוף אטי, לסירוגין עם החמוציות (המסוננות) והשוקולד. מערבלים מעט מאוד, רק עד שהמסה סופגת את הנוזלים אבל עדיין נשארת לחה ופירורית. מאחדים את הפירורים בידיים (קלות בלבד, הבצק לא אמור להיות אחיד), מניחים בצלחת עמוקה, עוטפים בניילון נצמד ומצננים שעתיים או במשך הלילה. בוצעים מן הבצק פיסות קטנות בגודל של כפית גדושה (אין צורך לגלגל) ומניחים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אפשר גם להעביר את פיסות הבצק למקפיא בשלב הזה (הסקונס יישמרו שם בקופסה אטומה לפחות חודש). מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים בשמנת מתוקה, מנפים אבקת סוכר במסננת קטנה ואופים 15 דקות. אם אופים את הסקונס בעודן קפואות מוסיפים 10 דקות. הכי טעים לאכול אותן ביום האפייה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ