סקונס גבינת עזים וקצח - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סקונס גבינת עזים וקצח

10 סקונס גדולות דרגת קושי: קל
סקונס גבינת עזים וקצח
לימור לניאדו תירוש

אפשר להעשיר את הסקונס האלה ב-4 כפות זיתים קצוצים או באגוזי מלך קצוצים גס.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

100 גרם גבינת עזים רכה מעוכה במזלג

1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כפות (50 גרם) שמנת חמוצה

280 גרם (2 כוסות) קמח מנופה (עדיף קמח ייעודי לעוגות)

1 כף סוכר

1 ו-1/2 כפיות אבקת אפייה

1/4 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 

להברשה:

1 כף שמנת מתוקה

2 כפות פרמזן מגורר

1 כפית קצח

1 כפית מלח אטלנטי

הוראות הכנה

מקפיאים את קוביות החמאה עשר דקות במקפיא. בינתיים מערבבים בקערה גבינת עזים, שמנת מתוקה ושמנת חמוצה. מנפים לקערת המערבל עם וו הגיטרה קמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח ופלפל שחור, מערבלים קלות במהירות נמוכה. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבלים דקה או שתיים עד לקבלת תערובת פירורית לא אחידה. מוסיפים תוך כדי ערבול אטי את תערובת הגבינה, מערבלים מעט, עד שהפירורים נאספים לכדור. פורשים על משטח העבודה ניילון נצמד ומעבירים אליו את הבצק. משטיחים למלבן בגודל 10 על 15ס"מ ובעובי 2.5 ס"מ. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר שלוש שעות, עדיף במשך הלילה. חותכים בעזרת סכין או עם קורצן לריבועים או לעיגולים (אם משתמשים בקורצן אוספים את שאריות הבצק שנותרו לאחר החיתוך, משטיחים על גבי ניילון, מצננים רבע שעה במקפיא וקורצים). אפשר להעביר את הסקונס למקפיא (הן יישמרו שם בקופסה אטומה לפחות חודש). מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים את ריבועי הסקונס במרווחים. מברישים בשמנת מתוקה, זורים פרמזן, קצח ומלח אטלנטי ואופים 25 דקות. אם אופים בעוד הסקונס קפואות מוסיפים 5 דקות. הכי טעים לאכול ביום האפייה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות