אורז מלא עם דלעת ושום שחור - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון אורז מלא עם דלעת ושום שחור

אורז טעים ובריא מלא בטעמים מתוקים עדינים

4-6 מנות דרגת קושי: קל
אורז מלא עם דלעת ושום שחור
לימור לניאדו תירו
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

כוס אורז מלא עגול או בסמטי מושרה לילה במים קרים

600 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
2 כפות שמן זית
כרישה קצוצה לחצאי עיגולים
או בצל גדול קצוץ לקוביות
10 שיני שום שחור קלופות וכתושות
מעט פחות מכפית מלח
כוס וחצי מים רותחים
 

להגשה:

טחינה גולמית ופלפל שחור

הוראות הכנה

מניחים קוביות דלעת (500 גרם נטו) בסיר בינוני, מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה. מבשלים עד התרככות (15-20 דקות). מעבירים למסננת ומועכים בעזרת מזלג בתוך המסננת. משהים ל-10 דקות לסינון כל הנוזלים. בינתיים מוזגים לסיר בינוני שמן ומטגנים כרישה עד התרככות. מוסיפים את השום הכתוש, מנמיכים את האש ללהבה קטנה מאוד ומטגנים 10 דקות נוספות. מוסיפים לסיר את חוטי הדלעת ומטגנים 2 דקות על להבה בינונית. מוסיפים אורז, מלח ומים, מכסים, מנמיכים את האש ללהבה קטנה מאוד ומבשלים 40 דקות מבלי להרים את המכסה. מכבים ומניחים לאורז לנוח בסיר לעוד 15 דקות. מזליפים טחינה גולמית ובוזקים פלפל שחור גרוס מעל.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות