מתכון

סלקים בטחינת שום שחור

לטחינה צבע יפהפה כשל שוקולד חלב. היא תשמח להצטרף גם לפלחי שומר קלויים, לבטטה קלויה או למרוח ממנה בנדיבות על פרוסת לחם שחור קלוי עם עגבנייה ועלים ירוקים

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:8 מנות
סלקים בטחינת שום שחור
צילום: לימור לניאדו תירו

רכיבים

  • 10 סלקים קטנים שטופים היטב (לא קוטמים את הגבעול והשורש)

לטחינה

  • רבע כוס טחינה גולמית
  • 10 שיני שום שחור קלופות
  • 100 מ"ל מים קרים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור

לקישוט

  • עלי רוקט, ארוגולה או נבטים ושומשום קלוי, פרוסות שקדים קלויות או פיסטוקים קצוצים.

הוראות הכנה

מניחים את הסלקים בסיר רחב ושטוח, ממלאים מים עד גובה 2 ס"מ, מכסים ומביאים לרתיחה חזקה. מאדים 20 דקות או עד התרככות הסלקים (בודקים את רמת ההתרככות עם קיסם). במשך האידוי מוודאים שלא נגמרו המים, ואם חסר מוסיפים מעט מים רותחים. מצננים 10 דקות בסיר מכוסה. שוטפים במים קרים וקולפים בידיים תחת הברז. חותכים לרבעים ומעבירים לצלחת הגשה. מזליפים על הסלקים שמן זית בנדיבות ומלח אטלנטי. שמים את כל חומרי הטחינה בקערת מעבד מזון קטנה וטוחנים עד קבלת מחית חלקה. מזליפים על הסלקים את הטחינה ומקשטים בעלי רוקט או נבטים ושומשום, שקדים או פיסטוקים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ