בּליני רכים, נימוחים ואווריריים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון בּליני רכים, נימוחים ואווריריים

את המתכון לבליני ירשתי מאִמי ובאופן אישי אני מטגן אותם בעצמי מגיל 7. הוא אולי לא הכי קלאסי שיש, אבל הוא המתכון שאני הכי אוהב לבליני רכים, נימוחים ואווריריים. מתכון של מארק נבסקי מ"מזנון געצל"

12-16 בליני/חביתיות דרגת קושי: קל
בּליני קלאסי
אנה סמיונובה

את המתכון לבליני ירש מארק נבסקי מ"מזנון געצל" מאִמו ובאופן אישי הוא מטגן אותם בעצמו מגיל 7. הוא אולי לא הכי קלאסי שיש, אבל זהו המתכון שהוא הכי אוהב – לבליני רכים, נימוחים ואווריריים.

את הבליני כעיקרון אפשר להגיש עם מה שרוצים: מתוקים – עם חמאה ודבש או ריבה; מייפל, שוקולד או חמאות אגוזים שונות; פירות אדומים כמו תותי שדה, פטל, חמוציות, דומדמניות וקצפת; מלוחים – עם חמאה, סלמון מעושן או כבוש, ביצי סלמון או קוויאר שחור, שמנת חמוצה, שמיר, בצל ירוק ועיריתץ קצוצה. מה שרוצים – כיד הדמיון. אבל, אם רוצים לחגוג את המסלניצה עם קלאסיקה, או אז עורמים את הבליני אחד על השני כמגדל גבוה, ומגישים עם תועפות חמאה ודבש.

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 9

רכיבים

3 כוסות חלב (750 מ"ל)

2 כפות סוכר

2 כוסות קמח לבן (280-300 גרם)

1 מיכל שמנת חמוצה 15%

4 ביצים

5 כפות שמן חמניות

3 כפות חומץ 5%

כפית אבקת סודה לשתייה

חצי כפית מלח

הוראות הכנה

בסיר, מערבבים את החלב, השמנת החמוצה והחומץ למשך 4-5 דקות,  עד שעולים אדים (מבלי להביא לרתיחה).

מוסיפים במהירות את הביצים, הסוכר והמלח ומערבבים.

מוסיפים את הקמח והסודה לשתייה ומערבבים עד קבלת בלילה חלקה ואחידה.

ממתינים 5 דקות ומערבבים שוב.

מוסיפים את שמן החמניות ושוב מערבבים.

על אש גבוהה, מחממים מחבת גדולה ומעט משומנת (אפשר לנגבה עם מפית שנטבלה במעט שמן טיגון).

כשהמחבת חמה מאוד, יוצקים אליה מעט מהבלילה שבסיר (באמצעות מצקת), לפי קוטר המחבת וגודל הבליני שרוצים להכין.

מטגנים עד הזהבה, הופכים את הבליני לצד השני לכמה שניות (שוב עד הזהבה) ומגישים עם חמאה ודבש



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות