מתכון

בּליני עם סלמון בכבישה ביתית

בגרסה זו, מגישים את הבליני מלוח, עם סלמון שכובשים לבד ומגישים לצד שמנת חמוצה ועירית קצוצה. מתכון מתוך הספר "חבר הטעמים", באדיבות יאן גיצלטר

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
בּליני עם סלמון בכבישה ביתית
צילום: קירה קלצקי
רוני קשמין
רוני קשמין
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים(7)
דרגת קושי:קל
מנות:30 מנות

לבליני יש שמות, מופעים ונוסחים רבים. הם יכולים להיקרא בלינצ'יקי בחיבה, ולהיות קטנים או גדולים, מלוחים או מתוקים. בצרפת קוראים לבּלין אחד "קרפ" ופה הוא אחת – חביתית. או בשמה ההונגרי הנפוץ יותר ברבים – בלינצ'ס. כך או אחרת, המהות נשארת ובעיקרה – חביתית מטוגנת, מקמחים שונים (כמו קמח חיטה או כוסמת), עם חלב או בלעדיו; מוגשים במערום או כחביתית אחת במערומיה. עם תוספות או בלעדיהן. המתכון הבא הוא בעצם הכלאה של מיני מתכוני בליני שונים, אותם ניסיתי ושיניתי, גרעתי מהם והוספתי להם, עד שיצא לבסוף מתכון אחד מנצח

רכיבים

חומרים לבליני

  • 3 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 3 כוסות קמח (420 גרם)
  • 11/2 כוסות חלב (360 מ"ל)
  • 2 כפות שמן
  • חמאה לטיגון

להגשה

  • שמנת חמוצה

חומרים לסלמון הכבוש

  • 1 נתח פילה סלמון טרי, נקי מעור ומעצמות, במשקל 1 ק"ג
  • 1 צרור שמיר קצוץ דק
  • 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
  • 11/2 כוסות מלח גס (300 גרם)
  • 1 כף גרגירי פלפל אנגלי שבורים בעלי ומכתש (10 גרם)

הוראות הכנה

הכנת הבליני:

בקערה בינונית מניחים את הביצים, המלח והסוכר וטורפים היטב.

מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.

מוזגים מחצית מכמות החלב והמים ומערבבים היטב, עד לקבלת בלילה סמיכה.

יוצקים את השמן, החלב והמים הנותרים בהדרגה תוך כדי ערבוב.

מחבבים במחבת גדולה (עדיף מחבת טפלון לחביתיות) מעט חמאה על אש בינונית.

בעזרת מצקת, יוצקים למחבת 3-4 כפות מהבלילה, לחביתית בקוטר 15 ס"מ. 

מטגנים במשך 2-3 דקות ואז הופכים בעדינות לטיגון מהצד השני.

חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה ומניחים בצלחת מרופדת בנייר סופג.

הכנת הסלמון הכבוש:

בקערה בינונית, מניחים את עלי השמיר הקצוצים, סוכר, מלח ופלפל אנגלי ומערבבים היטב.

בתבנית עמוקה, מפזרים מחצית מתערובת השמיר ומניחים מעליה את נתח הסלמון.

מצפים את חלקו העליון של הדג בתערובת הנותרת.

מכסים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של 5-6 שעות.

מוציאים את התבנית מהמקרר, שוטפים את נתח הדג מהתערובת תחת מים קרים, ומייבשים בעזרת מגבת או נייר סופג.

לקבלת דג מלוח יותר, בתום 5-6 שעות, הופכים את הסלמון על צִדו השני, מכסים ומחזירים למקרר למנוחה נוספת של 3 שעות.

הרכבת המנה:

פורסים את הסלמון הכבוש לפרוסות דקיקות

מניחים מעל כל חביתית כף שמנת חמוצה ופרוסת סלמון כבוש.

מפזרים מעל עירית קצוצה ומגישים מיד.

תגובות