עוגת קרפים עם קרם פטיסייר ושברי וופל - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת קרפים עם קרם פטיסייר ושברי וופל

דרך יצירתית, פרועה ונהדרת ליהנות בה מבליני, או מהבלינצ'ס המסורתי בשינוי אדרת. מתכון של מארק נבסקי מ"מזנון געצל"

דרגת קושי: קל
עוגת בלינצ'ס של מזנון געצל
אנה סמיונובה

עוגת קרפ או בלינצ'ס היא דרך יצירתית, פרועה ונהדרת ליהנות בה מבליני, או מהבלינצ'ס המסורתי אבל בשינוי אדרת. כשכל פעם אפשר להתפרע עם מילוי אחר ומסעיר, לפי החשק, מצב הרוח או חומרי הגלם שרוצים בפנים.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 (17)

רכיבים

חומרים לבליני:

3 כוסות חלב (750 מ"ל)

2 כוסות קמח לבן (280-300 גרם)

1 מיכל שמנת חמוצה 15%

4 ביצים

5 כפות שמן חמניות

3 כפות חומץ 5%

כפית אבקת סודה לשתייה

חצי כפית מלח

להגשה:

חבילת (200 גרם) וופלים במילוי אגוזי לוז (אפשר להשתמש למשל בחבילת וופל "גרדנה" של חברת "לואקר")

 

חומרים לקרם הפטיסייר:

5 חלמונים מביצים בגודל L

2.5 כוסות חלב רותח ( 650 מ״ל)

3 כפות קורנפלור ( 30 גרם)

חצי כוס פלוס 2 כפות סוכר

חצי מקל וניל או כף תמצית וניל

150 גרם חמאה רכה

מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ״ל)

הוראות הכנה

הכנת הבליני:

בסיר, מערבבים את החלב, השמנת החמוצה והחומץ למשך 4-5 דקות,  עד שעולים אדים (מבלי להביא לרתיחה).

מוסיפים במהירות את הביצים, הסוכר והמלח ומערבבים.

מוסיפים את הקמח והסודה לשתייה ומערבבים עד קבלת בלילה חלקה ואחידה.

ממתינים 5 דקות ומערבבים שוב.

מוסיפים את שמן החמניות ושוב מערבבים.

על אש גבוהה, מחממים מחבת גדולה ומעט משומנת (אפשר לנגבה עם מפית שנטבלה במעט שמן טיגון).

כשהמחבת חמה מאוד, יוצקים אליה מעט מהבלילה שבסיר (באמצעות מצקת), לפי קוטר המחבת וגודל הבליני שרוצים להכין.

מטגנים עד הזהבה, הופכים את הבליני לצד השני לכמה שניות (שוב עד הזהבה) ומעבירים לצלחת.

חוזרים על התהליך עם יתר הבלילה, ועורמים את הבליני אחד על השני בצלחת.

נותנים לבליני להצטנן בטמפרטורת החדר ובינתיים עוברים להכנת קרם הפטיסייר.

הכנת קרם הפטיסייר:

בסיר קטן ועבה (לא מאלומיניום, כי הקרם יוצא אפור) מערבבים חלמונים, סוכר, וניל וקורנפלור לתערובת אחידה.

בהדרגה, מוסיפים את החלב הרותח ותוך כדי ערבוב.

מניחים את הסיר על הכיריים (אם עוד לא היה שם) ומבשלים את התערובת על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב מתמיד עם מטרפת יד או כף עץ עד שהתערובת מסמיכה וחלקה (יש לבשל דקה אחרי שרואים בועת של רתיחה ראשונה). חשוב לא להפסיק לערבב כדי שלא ייווצרו גושים וכדי שהתערובת לא תישרף.   

מסירים את הסיר מהאש, מצננים עד שהתערובת פושרת, מוסיפים את החמאה הרכה פנימה ומעבירים למקרר לשעתיים. 

כמה דקות לפני שמוציאים מהמקרר – מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.

מוציאים את הסיר מהמקרר ובעזרת מרית, מקפלים פנימה את הקצפת (השמנת המתוקה שהוקצפה).

הרכבת העוגה:

קוצצים דק חצי מחבילת הוופלים (100 גרם) ומעבירים לקערה.

את החצי השני (עוד 100 גרם) קצוצים לשברים עבים שישמשו לקישוט, ומעבירים אותם לקערה אחרת.

בכלי הגשה, מניחים בלין אחד מערימת הבליני (כלומר, חביתית אחת) ובעזרת מרית, מורחים מעל שכבה אחידה מקרם הפטיסייר – שכבה שלא תעלה על 0.5 ס"מ בגובהה, כדי לשמור שהעוגה על העוגה יציבה. בנוסף, חשוב שקרם הפטיסייר יהיה קר כשמורחים אותו על הבליני, לכן רצוי להוציאו מהמקרר בסמוך להגשה עד כמה שאפשר.

מעל הבלין עם קרם הפטיסייר שמעליו, מפוררים ומפזרים חלק משברי הוופל הקצוצים דק ומעל - מניחים בלין נוסף וגם עליו מורחים חוזרים על התהליך: שכבת קרם פטיסייר ומעליה שברי וופל וחוזר חלילה – שכבה אחר שכבה.

חוזרים על התהליך עד שהעוגה מגיעה לגובה הרצוי, או עד שנגמרים הבליני או הקרם. 

את השכבה העליונה מקשטים בנדיבות בשברי הוופל העבים, פורסים את העוגה לפרוסות ומגישים.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות