מתכון

סלט מסדואן מבושל עם לפת וסלק

סלט שצבעוניותו היא כמיהה לאביב

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סלט מסדואן
צילום: מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 סועדים

בגרסתו המקומית הנפוצה, משתמשים בתפוח אדמה, אך אמי מכירה אותו דווקא עם לפת. במקור מוסיפים לסלט גם ביצה קשה מגוררת והרוטב אמור להיות על בסיס מיונז, אך בחרתי לפרק אותו למרכיביו (למעט החלמון) כדי לחסוך בכמויות השומן ולטבען אותו (אך בהחלט ניתן להמיר את הרוטב ב-2 כפות מיונז מחוזקות במעט חומץ, חרדל, מלח ופלפל). לצורך הגיוון השתמשתי בגזרים צבעוניים שניתן לרכוש אצל חקלאים שונים.

רכיבים

  • 2 לפתות
  • 3 גזרים
  • כ-25 תרמילי אפונה טרייה
  • כתריסר תרמילי שעועית ירוקה

לרוטב

  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 כף חומץ
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 1 שן שום, קלופה וכתושה
  • 1 כפית חרדל
  • קורט מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

מעמידים סיר עם שפע מים (לפחות ליטר וחצי) על אש בינונית־גבוהה, ומביאים לרתיחה. בינתיים, קולפים את הלפתות והגזרים וחותכים אותם לקוביות קטנות (כ-1.5X1.5 ס"מ). מניחים בצד. מחלצים את גריגרי האפונה מתרמיליהם, ומניחים בצד. שוטפים היטב את השעועיות הירוקות.

כאשר המים רותחים, מוסיפים לסיר את הירקות על פי משך הבישול הדרוש לריכוכם: ראשית מכניסים את הגזרים והלפתות. לאחר רבע שעה מוסיפים אליהם את גרגירי האפונה, ולאחר כעשר דקות נוספות מוסיפים את השעועית הירוקה.

ממשיכים בבישול עוד 5 דקות. אגב, אם משתמשים בגזר סגול, מומלץ לבשל אותו בסיר נפרד מאחר שהוא צובע את המים בסגול (לא פוגע כמובן בטעם, אך פוגם בצבעוניות המנה).

מסננים ושוטפים את הירקות במים קרים. משאירים את הירקות על המסננת על מנת שיגירו את כל הנוזלים ויצטננו.

מעבירים לצנצנת קטנה את כל חומרי הרוטב ומנערים היטב.

מעבירים את הירקות לקערה, יוצקים את הרוטב מעל, מערבבים ומגישים.

תגובות