תחתיות לפת במילוי עוף וירוקים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תחתיות לפת במילוי עוף וירוקים

תחתיות לפת שהן פשוטות להכנה הרבה יותר מלבבות ארטישוק

4 סועדים דרגת קושי: קל
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

5 לפתות

 

לרוטב:

3 גבעולי בצל ירוק (החלק הלבן)
צרור (כ–15 גבעולים) תרד טורקי
1 כרישה (החלק הלבן)
2 גבעולי סלרי אמריקאי
5 כפות שמן זית
1 לימון
2 גבעולי שום ירוק (ניתן להמיר ב–5-4 שיני שום קלופות)
קורט מלח ופלפל שחור גרוס
 

למילוי:

250 גרם עוף טחון
עלים מתריסר גבעולי נענע
תריסר גבעולי פטרוזיליה
3 גבעולי בצל ירוק (החלק הירוק)
2 שיני שום, קלופות
1 כף שמן זית
1 כפית כורכום
קורט מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

קולפים את הלפתות, חוצים לרוחב ובעזרת כף מרוקנים כל חצי לפת (לצורה שנראית כמו תחתיות ארטישוק). את מה שמרוקנים ניתן לשמור ולהוסיף לחומרי המילוי.

הכנת הרוטב:

קוצצים דק מאוד את הירק – הבצל הירוק (החלק הלבן, בחלק הירוק נשתמש במילוי), התרד הטורקי, הכרישה והסלרי. בסיר רחב ושטוח מחממים 1 כף שמן זית ומעבירים פנימה את הירק. מאדים כמה דקות, וסוחטים פנימה 1/2 לימון. את החצי השני של הלימון חותכים לפרוסות, ושומרים בצד. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים 1/2 כוס מים, מכסים ומנמיכים את האש.

בינתיים, עוברים להכנת המילוי.

מעבירים לקערה את העוף הטחון. טוחנים במעבד מזון, או קוצצים דק, את עלי הנענע, הפטרוזיליה, החלק הירוק של הבצל הירוק, השום וה"פחת" מריקון הלפתות. מוסיפים את הירק הקצוץ לקערה עם העוף, מוסיפים 1 כף שמן זית ותבלינים (כורכום, מלח ופלפל שחור) ומערבבים היטב במשך 2 דקות בכף או מזלג.

ממלאים את תחתיות הלפת במילוי, ומניחים בסיר עם הרוטב. מוסיפים את פרוסות הלימון וגבעולי השום הירוק (או שיני שום רגילות). יוצקים 4 כפות שמן זית לסיר, מכסים ומבשלים כ-45 דקות. לפני ההגשה מומלץ להכניס לתנור שחומם לחום מקסימלי על מצב גריל להשחמה קלה.

תחתיות לפת במילוי עוף וירוקים
מתן שופן


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות