דג ברוטב לפת מתוקה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון דג ברוטב לפת מתוקה

לפת בייבי מתוקה היא זן אחר של לפת, שמקורו ביפן, ובטטה לבנה מזכירה מאוד את זו המוכרת הכתומה, אך מתיקותה מעודנת יותר

4 סועדים דרגת קושי: קל
דג ברוטב לפת מתוקה
מתן שופן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 בצל לבן

4 (כ-400 גרם) לפת בייבי מתוקה
1 (כ-350 גרם) בטטה לבנה
1 כף (10 גרם) חמאה
2 שיני שום, קלופות ופרוסות גס
2/3 כוס חלב
1/2 כפית כמון
קורט מלח ופלפל שחור גרוס
2 פילטים (כ-400 גרם) דג בורי, חתוכים לרבעים
 

להגשה (אופציונלי):

בוטנים קלויים גרוסים, שמן זית וגבעולי מיקרו אפונה

הוראות הכנה

קולפים את הירקות (בצל, לפת בייבי מתוקה ובטטה לבנה) וחותכים לקוביות בינוניות. בסיר על אש בינונית ממיסים את החמאה ומוסיפים את הירקות החתוכים. מאדים כ-5 דקות, ומוסיפים את השום הפרוס. מערבבים מעט ויוצקים את החלב. מוסיפים מים עד כיסוי תכולת הסיר.

מכסים את הסיר, ומנמיכים את האש. ממשיכים בבישול כחצי שעה, או עד שהירקות מתרככים לחלוטין. בעזרת מוט בלנדר, טוחנים את הירקות לרוטב חלק (למשקיענים: ניתן להעביר את הרוטב במסננת דקה כדי לקבל תוצאה חלקה יותר). מתבלים בכמון, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

לפני ההגשה, מחממים את הרוטב ומעבירים פנימה את נתחי הדג. מבשלים כ-8 דקות.

הגשה:

מניחים נתח דג על צלחת, ויוצקים עליו מן הרוטב. מפזרים בוטנים גרוסים, כמה טיפות של שמן זית ומקשטים עם גבעול של מיקרו אפונה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות