מאפה פסטה עם פטריות וריקוטה בבשמל - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מאפה פסטה עם פטריות וריקוטה בבשמל

מתכון של גדעון בן עזרא שף של מסעדת "השכן" בתל אביב

6-8 מנות דרגת קושי: קל
מאפה פסטה עם פטריות, ריקוטה וטרגון בבשמל חמאה ויין לבן
דודו בכר

בפסטה אפויה קל מאוד לפספס בתיבול,  לכן חשוב לתבל קצת מעבר למצופה. בזמן האפייה הפסטה (שהיא ניטרלית יחסית) סופגת המון טעמים ויחד עם זה גם תיבול.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

חבילת פסטה קונכיות, מבושלת במי מלח לדרגת אל דנטה, שטופה במים קרים ומסוננת

50 גרם חמאה

2 כפות קמח לבן

50 מ"ל יין לבן

כוס חלב

ענף טרגון קצוץ

מלח, פלפל ואגוז מוסקט

1/2 ק"ג פטריות טריות פרוסות מסוגים שונים: שמפיניון, פורטבלו, יער

חבילת פטריות פורצ'יני מיובשות

4-5 שיני שום קלופות וקצוצות

בצל קצוץ

שמן זית

1 חבילת גבינת ריקוטה 250 גרם

150 גרם מוצרלה מגורדת

100 גרם פרמז'ן מגורד

הוראות הכנה

הכנת הבשמל:

ממסים את החמאה ומבשלים אותה עד שהיא מתחילה להזהיב (החמאה משחררת ניחוח אגוזי קל)

מוסיפים את הקמח, מערבבים כדקה

מוסיפים את היין ומבשלים עד שמתאדה

מוסיפים את החלב תוך כדי ערבוב מתמיד ומבשלים כחמש דקות, עד שמתקבל נוזל סמיך

מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט (לא להתקמצן בתיבול, אל תשכחו שבסוף הכל מתערבב עם פסטה)

 

הכנת הפטריות:

מחממים מחבת רחבה (אפילו ווק אם יש) 1/4 כוס שמן זית במחבת עם 4 שיני שום קצוצות

מוסיפים את הבצל ומאדים עד קבלת שקיפות, בלי השחמה

מקפיצים את הפטריות עם הטרגון והפורצ'יני (לא לדאוג, הפורצ'יני היבש יספוג נוזלים מהפטריות בהמשך)

אין צורך לבשל את הפטריות לגמרי, 3-4 דקות על אש גבוהה יספיקו בהחלט

מתבלים במלח ופלפל ומניחים בקערה בצד

 

הכנת המאפה:

מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות

בקערה גדולה מערבבים את הפסטה המבושלת עם הריקוטה ו2/3 מהבשמל

יוצקים חצי מהכמות לתוך תבנית אפייה 20X30

מפזרים מעל את המוצרלה ומכסים בשארית התערובת

כעת מכסים בבשמל ששמרנו בצד

מפזרים פרמז'ן ואופים כחצי שעה, עד שהקצוות מתחילים להישרף קלות

 

*להגשה בתבנית האפייה, ניתן להגיש ישירות מהתנור. לצלחות, מומלץ לאפות, לקרר ולחמם בשנית.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות