מאפה פסטה עם סלמון, אפונה ותרד ברוטב שמנת ולימון - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מאפה פסטה עם סלמון, אפונה ותרד ברוטב שמנת ולימון

מתכון של גדעון בן עזרא שף של מסעדת "השכן" בתל אביב

6-8 מנות דרגת קושי: קל
מאפה פסטה עם סלמון, אפונה ותרד ברוטב שמנת ולימון
דודו בכר

בפסטה אפויה קל מאוד לפספס בתיבול,  לכן חשוב לתבל קצת מעבר למצופה. בזמן האפייה הפסטה (שהיא ניטרלית יחסית) סופגת המון טעמים ויחד עם זה גם תיבול.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 2

רכיבים

חבילת פסטה קרניים / חונקי כמרים, מבושלת במי מלח לדרגת אל דנטה, שטופה במים קרים ומסוננת

2 גביעי שמנת לבישול 15%

2 כפות סולת / פולנטה

גרידה מלימון אחד

1/2 שן שום כתושה

250 גרם תרד שטוף

כוס אפונה עדינה

4 עלי מרווה קצוצים

מלח, פלפל, אגוז מוסקט

400 גרם סלמון טרי חתוך לקוביות בגודל 2X2 ס"מ

כף אורגנו טרי קצוץ

שמן זית

150 גרם מוצרלה מגורדת

100 גרם פירורי לחם פנקו מעורבבים עם 

150 גרם פרמזן מגורד

הוראות הכנה

בקלחת מחממים את השמנת עם הסולת, גרידת הלימון והשום

מערבבים היטב, ומביאים לרתיחה

מוסיפים את התרד, המרווה והאפונה ומבשלים כשתי דקות, עד ריכוך התרד

טועמים את השמנת ומתבלים בהתאם במלח, פלפל ואגוז מוסקט

מעבירים לקערה גדולה ומניחים בצד

 

הכנת המאפה:

מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות

בתבנית אפייה מערבבים את הסלמון עם האורגנו וככף של שמן זית

מתבלים במלח ופלפל שחור וצולים בתנור כ 5 דקות,

מוציאים ומוסיפים לקערה.

מנמיכים את טמפרטורת התנור ל 180 מעלות

מוסיפים את המוצרלה והפסטה ומערבבים יחדיו

משטחים בתבנית האפייה

מפזרים מעל את תערובת הפנקו-פרמזן ואופים כחצי שעה, עד השחמת החלק העליון של המאפה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות