מאפה פסטה טבעוני עם חצילים, דלעת ועגבניות שרי ברוטב קשיו - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מאפה פסטה טבעוני עם חצילים, דלעת ועגבניות שרי ברוטב קשיו

מתכון של גדעון בן עזרא שף של מסעדת "השכן" בתל אביב

6-8 מנות דרגת קושי: קל
מאפה פסטה טבעוני עם חצילים, דלעת ועגבניות שרי ברוטב קשיו
דודו בכר

בפסטה אפויה קל מאוד לפספס בתיבול, בין אם מדובר בטבעונית או בין אם רגילה, לכן חשוב לתבל קצת מעבר למצופה. בזמן האפייה הפסטה (שהיא ניטרלית יחסית) סופגת המון טעמים ויחד עם זה גם תיבול.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 3

רכיבים

חבילת פסטה פנה מחיטה מלאה, מבושלת במי מלח לדרגת אל דנטה, שטופה במים קרים ומסוננת

שמנת קשיו

200 גרם קשיו (2 כוסות) מושרים ב-2 כוסות מים עם 1 כף סולת כ-4 שעות

1 כפית מלח

2 כפות מיץ לימון

2 כפות אורגנו טרי קצוץ דק

כוס וחצי דלעת / דלורית חתוכים לקוביות בגודל 1X1 ס"מ

1 חציל חתוך לקוביות 1X1 ס"מ 

1 בצל סגול בינוני פרוס לחצאי פרוסות (קשתות)

10 עגבניות שרי תמר חצויות

1/2 כוס בזיליקום טרי

1/4 כוס אורגנו טרי

4 כפות שמן זית

גבינת אגוזים

1/2 1 כוסות שקדים / קשיו / מקדמיה מושרים במים כ 4 שעות

1/4 שן שום כתושה

1/2 כפית מלח

2 כפות שמן זית

הוראות הכנה

מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות

 

השמנת

מסננים את הקשיו והסולת מהמים (שומרים את המים בצד)

טוחנים במעבד מזון או בלנדר את הקשיו עם הסולת, המלח, האורגנו והלימון

מוסיפים חזרה את הנוזלים בהדרגה עד קבלת מרקם חלק וסמיך

חשוב להתחיל ללא / עם מעט מאוד נוזלים, אחרת מעבד המזון לא יצליח לטחון את הקשיו

*ניתן לסנן את השמנת, אני מעדיף את הגרגירים שנשארים בנוזל.

מערבבים את הירקות עם התבלינים ושמן הזית, מתבלים במלח ופלפל וצולים בתנור על נייר אפייה כרבע שעה, עד השחמה קלה של החציל

 

הכנת גבינת אגוזים:

מסננים את האגוזים מהמים (שומרים את המים בצד)

טוחנים את האגוזים עם השום, השמן והמלח.

מוסיפים מעט מהמים לקבלת מרקם גבינתי רך

טועמים שוב ומתבלים

 

הכנת המאפה:

מערבבים בקערה גדולה את הפסטה עם השמנת והירקות הצלויים

טועמים ומתבלים בשנית

משטחים חצי מהכמות בתבנית האפייה

מורחים מעל חצי מכמות הגבינה

יוצרים שכבה נוספת של פסטה עם ירקות ושמנת

ומכסים בשארית הגבינה

אופים כחצי שעה עד השחמה

 

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות