שקשוקה פול פרסית - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון שקשוקה פול פרסית

שקשוקה נהדרת ממש. כדי לקבל שילוב צבעים יפה בין הירוק של הפול לצהוב של החלמון מומלץ להשתמש בביצים מועשרות באומגה 3, החלמון שלהן צהוב יותר וטעמן עז

2-4 מנות דרגת קושי: קל
שקשוקה פול
לימור לניאדו תירוש

אפשר לרכוש פול קפוא במרכולים, הוא מצוין, כמעט כמו הטרי – חולטים במים רותחים, מסננים וקולפים את הקליפה העוטפת אותו

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

4 ביצים

1 ו–1/2 כוסות פולי פול (אפשר קפוא)
2 כפות שמן זית
1 כרישה פרוסה לחצאי
עיגולים דקים
2 שיני שום פרוסות
1 כף צלפים מסוננים (עדיף קטנטנים) או כף זיתים שחורים (קלמטה) קצוצים דק
1 כף שמיר קצוץ דק
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית גרגירי כוסברה טחונים
1/4 כפית כורכום
1/4 כוס מים רותחים
 

לזרייה מעל:

מעט מלח, פלפל שחור
ופרמזן מגורר

הוראות הכנה

מרתיחים סיר עם מים, מוסיפים את פולי הפול הטריים ומבשלים שתי דקות. מסננים. אם משתמשים בקפואים: שמים אותם בקערה, מוזגים מים רותחים, חולטים 5 דקות ומסננים. קולפים את הקליפה החיצונית של התרמילים. בינתיים מחממים שמן במחבת בינונית ומטגנים את הכרישה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהיא רכה ושחומה מעט, בערך 15 דקות. מוסיפים את הפולים הקלופים, מוסיפים שום, צלפים, שמיר ותבלינים ומטגנים דקה. מוסיפים רבע כוס מים רותחים, מרתיחים ושוברים את הביצים מעל. מבשלים ללא כיסוי עד שהחלבון יתייצב והחלמון ייוותר רך. זורים מלח, פלפל ופרמזן ומגישים מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות