קציצות עוף בפול ולימון - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קציצות עוף בפול ולימון

8 מנות דרגת קושי: קל
קציצות פול פרסיות
לימור לניאדו תירוש

פול טרי קונים רק בעונה (כלומר עכשיו), עדיף בתרמילים קטנים, עם קליפה רכה ומרקם יציב ומעט נוקשה. צבע הפול צריך להיות בוהק, וללא סימני עובש שחורים ונקודות המעידות על אחסון לקוי. מכיוון שהפול מאבד במהירות את טריותו, מומלץ לקלוף אותו ביום שבו נקנה. אם לא הסתדר, שומרים עטוף היטב במקרר. כדי לקלף – מושכים את הסיב המחבר בין שני הקצוות, פותחים את התרמיל ומוציאים את הפולים. וכדי להסיר את הקליפה הדקה והשקופה המצפה את אלה, יש לבשל אותם במים רותחים במשך 2 דקות, לסנן ולקלוף. בפולים קטנטנים הקליפה דקה וכמעט שאינה מורגשת, ולכן אין צורך להסירה. יש לזכור שאחרי הקילוף ייוותר רק שליש מהמשקל של הכמות הכוללת.

ובשורות טובות לכל מחפשי קיצורי הדרך: אפשר לרכוש פול קפוא במרכולים, הוא מצוין, כמעט כמו הטרי – חולטים במים רותחים, מסננים וקולפים את הקליפה העוטפת אותו.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לתערובת הבשר:

1/2 קילו חזה עוף או הודו טחון
1 בצל גדול קלוף קצוץ גס
1 תפוח אדמה בינוני קלוף
וקצוץ גס
חופן קטן של שמיר, כוסברה
או בזיליקום – לפי הטעם
1 ביצה
1/2 כוס פנקו או פירורי לחם
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון טחון
1/2 כפית גרגירי כוסברה טחונים

לרוטב:

1 ו–1/2 כוסות פולי פול (אפשר קפוא)
2 כפות שמן זית
4 שיני שום פרוסות
20 זיתי קלמטה
1 לימון קלוף, קצוץ לקוביות קטנות
1 כפית כמון טחון
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית גרגירי כוסברה טחונים
1/2 כפית כורכום
1 שורש סלרי קלוף וקצוץ לקוביות קטנות
8 עלי מנגולד שטופים וקצוצים גס
2 ו–1/2 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה

מכינים את הקציצות: בקערת מעבד מזון קטנה טוחנים בצל, תפו"א ושמיר עד לקבלת מחית חלקה (אם אין ברשותכם, אפשר לגרר על פומפייה דקה). מעבירים לקערה, מוסיפים את כל שאר חומרי הקציצות ומערבבים היטב. אם יש זמן מקררים במקרר שעה. צרים בידיים רטובות קציצות עגולות ויפות.
מרתיחים סיר עם מים, מוסיפים את פולי הפול הטריים ומבשלים שתי דקות. מסננים. אם משתמשים בקפואים: שמים בקערה פולי פול, מוזגים מים רותחים, חולטים 5 דקות ומסננים. קולפים את הקליפה החיצונית של התרמילים. מחממים בסיר שטוח שמן ומטגנים שום, זיתים קוביות לימון ותבלינים במשך דקה. מוסיפים קוביות סלרי וחצי מעלי המנגולד הקצוצים ומבשלים תוך ערבוב חמש דקות, עד שהנפח מצטמצם. מוסיפים את יתרת עלי המנגולד ומבשלים תוך ערבוב עוד 5 דקות. מוסיפים מים ומרתיחים. מניחים את הקציצות בזהירות ברוטב הרותח (מפנים מקום בעזרת כף עץ כדי שיטבלו היטב ברוטב, את הירקות והזיתים אפשר להניח מעל הקציצות). מכסים ומבשלים חצי שעה על רתיחה עדינה מאוד. מוסיפים פולי פול, מכסים ומבשלים עוד 10 דקות. מגישים על אורז לבן. תענוג.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות