מתכון

פסטה קפונטה ופיסטוקים

פסטה נהדרת בטעמים סיציליאניים מובהקים משמע, כל העולמות בביס אחד מעודן

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
פסטה קפונטה ופיסטוקים
צילום: לימור לניאדו תירו
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6-8 מנות

אל תוותרו על זרעי השומר, יש להם יכולת מפתיעה לתת את הנגיעה הסופית והמדויקת

פיסטוקים טבעיים קלופים רוכשים בחנויות טבע ובשווקים. שומרים בקופסה אטומה במקום מוצל או במקרר. אל תקפיאו אותם (וגם לא אגוזים אחרים) כדי לא להרוס את המרקם השומני שלהם

רכיבים

  • 500 גרם פסטה מבושלת
  • לרמת אל דנטה

לירקות הצלויים

  • 1 חציל גדול קלוף לפסים
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים
  • לקוביות קטנות
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כף סוכר חום
  • 1/2 כפית אורגנו יבש
  • 1/2 כפית זרעי שומר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

לרוטב

  • 2 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 10 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
  • 1 ו—1/2 כף צלפים מסוננים
  • (עדיף קטנטנים)
  • 1/2 כפית צ'ילי יבש
  • 1/2 ק"ג (40 יחידות)
  • עגבניות שרי חצויות
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום קרועים לפיסות רחבות
  • 1/2 כפית מלח

לזרייה מעל

  • 100 גרם פיסטוקים קלויים
  • וקצוצים דק
  • פרמזן מגוררת

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות. חותכים את החצילים לקוביות בגודל 2 על 2 ס"מ. מעבירים לקערה ומוסיפים את קוביות הפלפל האדום והבצל. מערבבים בקערה קטנה 4 כפות שמן זית, בלסמי, סוכר, זרעי שומר ואורגנו, מלח ופלפל, מוזגים על הירקות ומערבבים. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, משטיחים וצולים 40 דקות. מערבבים מדי פעם בפעם.

במחבת עמוקה או בווק מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים שום, זיתים, צלפים וצ'ילי ומערבבים. לאחר דקה מוסיפים את חצאי עגבניות השרי ואת הירקות הצלויים. מערבבים, מוסיפים חצי כוס יין, מרתיחים ומבשלים על להבה בינונית עשר דקות. זורים בזיליקום ומלח, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מערבבים את הרוטב עם הפסטה, זורים מעל פיסטוקים ופרמזן ומגישים.

תגובות