פסטה קפונטה ופיסטוקים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פסטה קפונטה ופיסטוקים

פסטה נהדרת בטעמים סיציליאניים מובהקים משמע, כל העולמות בביס אחד מעודן

6-8 מנות דרגת קושי: קל
פסטה קפונטה ופיסטוקים
לימור לניאדו תירו

אל תוותרו על זרעי השומר, יש להם יכולת מפתיעה לתת את הנגיעה הסופית והמדויקת

פיסטוקים טבעיים קלופים רוכשים בחנויות טבע ובשווקים. שומרים בקופסה אטומה במקום מוצל או במקרר. אל תקפיאו אותם (וגם לא אגוזים אחרים) כדי לא להרוס את המרקם השומני שלהם

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

500 גרם פסטה מבושלת

לרמת אל דנטה

לירקות הצלויים:

1 חציל גדול קלוף לפסים
2 פלפלים אדומים חתוכים
לקוביות קטנות
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
4 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף סוכר חום
1/2 כפית אורגנו יבש
1/2 כפית זרעי שומר
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

לרוטב:

2 כפות שמן זית
4 שיני שום פרוסות
10 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
1 ו—1/2 כף צלפים מסוננים
(עדיף קטנטנים)
1/2 כפית צ'ילי יבש
1/2 ק"ג (40 יחידות)
עגבניות שרי חצויות
1/2 כוס יין לבן יבש
1/2 כוס עלי בזיליקום קרועים לפיסות רחבות
1/2 כפית מלח

לזרייה מעל:

100 גרם פיסטוקים קלויים
וקצוצים דק
פרמזן מגוררת

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות. חותכים את החצילים לקוביות בגודל 2 על 2 ס"מ. מעבירים לקערה ומוסיפים את קוביות הפלפל האדום והבצל. מערבבים בקערה קטנה 4 כפות שמן זית, בלסמי, סוכר, זרעי שומר ואורגנו, מלח ופלפל, מוזגים על הירקות ומערבבים. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, משטיחים וצולים 40 דקות. מערבבים מדי פעם בפעם.

במחבת עמוקה או בווק מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים שום, זיתים, צלפים וצ'ילי ומערבבים. לאחר דקה מוסיפים את חצאי עגבניות השרי ואת הירקות הצלויים. מערבבים, מוסיפים חצי כוס יין, מרתיחים ומבשלים על להבה בינונית עשר דקות. זורים בזיליקום ומלח, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מערבבים את הרוטב עם הפסטה, זורים מעל פיסטוקים ופרמזן ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות