מתכון

עוגת פיסטוקים, לימון ומי ורדים

בחלק הדרומי של סיציליה טוחנים פיסטוקים וזעפרן לקמח כדי להעשיר מאפים וטארטים. למשל בעוגה הזו, שנולדה בהשראת ביקור באי והיא מתאימה גם למזג שלנו

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגת פיסטוקים,לימון ומי ורדים
צילום: לימור לניאדו תירו
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית אינגליש קייק

בחלק הדרומי של סיציליה טוחנים פיסטוקים וזעפרן לקמח כדי להעשיר מאפים וטארטים. מחית פיסטוקים משמשת אותם לאפיית עוגות עם מי ורדים, מרציפן ועוגיות עם גרידת תפוז ולהכנת גלידות נהדרות.

פיסטוקים טבעיים קלופים רוכשים בחנויות טבע ובשווקים. שומרים בקופסה אטומה במקום מוצל או במקרר. אל תקפיאו אותם (וגם לא אגוזים אחרים) כדי לא להרוס את המרקם השומני שלהם.

רכיבים

  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 150 גרם חמאה רכה
  • גרידה מלימון אחד
  • 100 גרם פיסטוקים קלופים טבעיים
  • 140 גרם (כוס) קמח לבן מנופה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 4 ביצים
  • 2 כפות מי ורדים
  • (לא מתמצית מרוכזת)
  • 1 מכל שמנת חמוצה של פעם

לציפוי

  • 50 גרם פיסטוקים קלופים טבעיים
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות מים
  • 1 כף מי ורדים
  • (לא מתמצית מרוכזת)

הוראות הכנה

מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה. מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערת המערבל החשמלי מקציפים סוכר, חמאה וגרידת לימון, עד לקבלת תערובת תפוחה.

בינתיים טוחנים במטחנת תבלינים או בקערת מעבד מזון קטנה את הפיסטוקים לאבקה דקה, מנפים לקערה בינונית. את שברי הפיסטוקים שלא עברו במסננת מחזירים לקערת המעבד, טוחנים ומסננים לקערה. חוזרים על התהליך עד שכל הפיסטוקים נופו לקערה.

מוסיפים לפיסטוקים הטחונים קמח מנופה, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח ומערבבים. מוסיפים לקערת המערבל ביצה אחר ביצה ומערבלים.

מוסיפים מי ורדים ושמנת חמוצה ומערבלים. מכבים ומוסיפים בבת אחת את תערובת הקמח והפיסטוקים, ומערבלים מעט מאוד.

עורמים את הבלילה בתבנית ואופים 45 דקות. דקה לפני שהעוגה יוצאת מהתנור מחממים בסיר את כל חומרי הציפוי עד רתיחה עדינה, מכבים ומוזגים את הסירופ החם והפיסטוקים על העוגה החמה. מצננים.

תגובות