עוגת פיסטוקים, לימון ומי ורדים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת פיסטוקים, לימון ומי ורדים

בחלק הדרומי של סיציליה טוחנים פיסטוקים וזעפרן לקמח כדי להעשיר מאפים וטארטים. למשל בעוגה הזו, שנולדה בהשראת ביקור באי והיא מתאימה גם למזג שלנו

תבנית אינגליש קייק דרגת קושי: קל
עוגת פיסטוקים,לימון ומי ורדים
לימור לניאדו תירו

בחלק הדרומי של סיציליה טוחנים פיסטוקים וזעפרן לקמח כדי להעשיר מאפים וטארטים. מחית פיסטוקים משמשת אותם לאפיית עוגות עם מי ורדים, מרציפן ועוגיות עם גרידת תפוז ולהכנת גלידות נהדרות.

פיסטוקים טבעיים קלופים רוכשים בחנויות טבע ובשווקים. שומרים בקופסה אטומה במקום מוצל או במקרר. אל תקפיאו אותם (וגם לא אגוזים אחרים) כדי לא להרוס את המרקם השומני שלהם.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

150 גרם חמאה רכה
גרידה מלימון אחד
100 גרם פיסטוקים קלופים טבעיים
140 גרם (כוס) קמח לבן מנופה
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
4 ביצים
2 כפות מי ורדים
(לא מתמצית מרוכזת)
1 מכל שמנת חמוצה של פעם

לציפוי:

50 גרם פיסטוקים קלופים טבעיים
3 כפות אבקת סוכר
2 כפות מיץ לימון
2 כפות מים
1 כף מי ורדים
(לא מתמצית מרוכזת)

הוראות הכנה

מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה. מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערת המערבל החשמלי מקציפים סוכר, חמאה וגרידת לימון, עד לקבלת תערובת תפוחה.

בינתיים טוחנים במטחנת תבלינים או בקערת מעבד מזון קטנה את הפיסטוקים לאבקה דקה, מנפים לקערה בינונית. את שברי הפיסטוקים שלא עברו במסננת מחזירים לקערת המעבד, טוחנים ומסננים לקערה. חוזרים על התהליך עד שכל הפיסטוקים נופו לקערה.

מוסיפים לפיסטוקים הטחונים קמח מנופה, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח ומערבבים. מוסיפים לקערת המערבל ביצה אחר ביצה ומערבלים.

מוסיפים מי ורדים ושמנת חמוצה ומערבלים. מכבים ומוסיפים בבת אחת את תערובת הקמח והפיסטוקים, ומערבלים מעט מאוד.

עורמים את הבלילה בתבנית ואופים 45 דקות. דקה לפני שהעוגה יוצאת מהתנור מחממים בסיר את כל חומרי הציפוי עד רתיחה עדינה, מכבים ומוזגים את הסירופ החם והפיסטוקים על העוגה החמה. מצננים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות